Çocuklar Türkçe öğrensin

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar Türkçe öğrensin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2008 14:33

Almanya'nın Dachau kentinde görev süresi dolan Türkçe öğretmeni Taner Uygur'a veliler veda toplantısı düzenledi. Öğretmen Uygur velilere "Çocuklara güzel Türkce öğretmeyi unutmayın" dedi.

Haberin Devamı

Münih yakınlarındaki Dachau’da iki yıl görev yapan ve tayini Kaufbeuren’e çıkan Türkçe kültür dersleri öğretmeni Taner Uygur için bir veda töreni düzenlendi. Öğretmen Uygur, velilere 'Çocuklarınıza güzel Türkçe öğretmeyi asla elden bırakmayın.

Okullarda Türkçe ek dersleri çocuklar için yük olarak görmeyin. Çocukların güzel Türkçe bilmesi onların geleceği açısından önemli. Nasıl çocuklarımızın İngilizce öğrenmelerine önem veriyorsak, anadilimiz olan Türkçe’mizi de öğrenmelerine gereken önemi vermeliyiz' dedi.

Dachau Türk Okul-Aile Birliği ve DİTİB Dachau Türk-İslam Merkezi tarafından düzenlenen törene çok sayıda veli ve öğrenci katıldı. Münih Başkonsolosluğu Eğitim Ataşe yardımcısı Gonca Onal’ın da katıldığı veda töreninde Türk Okul-Aile Birliği başkanı Mehmet Kuzu ve DİTİB Dachau Türk-İslam Merkezi başkanı Mustafa Denel öğretmen Uygur’a hediyeler verdi. Veda toplantısında veliler Sedat Kaptan, Yakup Hamiş ve Kemal Karakaş verdikleri küçük konserle Öğretmen Uygur’a sürpriz yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!