Çocuk parası 200 Frank olacak

Güncelleme Tarihi:

Çocuk parası 200 Frank olacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2009 11:04

İsviçre'de yeni yıl ile birlikte çok sayıda federal yasa yürürlüğe girdi. Bazı yasalar ise bu ayın ortasında yürürlüğe giriyor. Bu federal yasalar arasında çocuk parasını artıran yasa ile finans piyasa denetimini sıkılaştıran yasa ilk sırada geliyor.

Haberin Devamı

1 Ocak 2009'da yürürlüğe giren çocuk parası yasası, maddi durumu iyi olmayan aileler için çocuk parasının aylık en az 200 Frank olmasını öngörüyor. Buna ek olarak, ailelere meslek ya da yüksek öğrenim yapan çocukları için en az aylık 250 Frank eğitim desteği verilecek. Bu ödeme 25 yaşına kadar yapılacak. Yeni yasa, kantonlara bu miktarları artırma yetkisi tanıyor.

Denetleme kurulu görevde

Yeni oluşturulan Finans Denetleme Kurulu (FİNMA) bu yılın başından itibaren görevine başladı. Bankalar Komisyonu (EBK), Özel Sigortalar Federal Dairesi (BPV) ile Para Yıkamayla Mücadele Dairesi, FİNMA çatısı altında toplandı. FİNMA'da çalışan 320 kişi, büyük bankaları, finans ve sigorta sektörünü gözetim altında tutacak.

Bu yıl yürürlüğe giren yasalar arasında, halk oylamasında az farkla kabul edilen şirketler vergi reform yasası da bulunuyor. Buna göre federal hükümet, şirketlerin kar paylarının belli bir kısmını vergilendirebilecek. Polisin hangi durumlarda güç kullanacağını düzenleyen yasa da bu yılın başında yürürlüğe girdi. Yeni düzenleme bütün İsviçre'de geçerli olacak. Bu yıl yürürlüğe giren bir yasaya göre de İsviçre dışında şiddet eylemine maruz kalanlara artık tazminat ödenmeyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!