CMT'de yüzler gülüyor

Güncelleme Tarihi:

CMTde yüzler gülüyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2010 16:27

STUTTGART Fuar alanında 24 Ocak'a kadar sürecek olan ve Türkiye'nin ilk kez partner ülke olarak katıldığı turizm fuarında Türkiye standında yüzler gülüyor.

Haberin Devamı

Standa başkanlık yapan kültür ataşesi Raci Karaca yapılan rezervasyon sayısının önceki yıllara oranla çok daha fazla olduğunu açıklayıp 2010 yılında Türkiye’nin rakiplerine büyük fark atacağını belirtti. Soğuk ve zor geçen bir kıştan, ekonomik krizden sonra insanların tatil ihtiyaçlarının arttığını söyleyen Karaca, "Tatil denince akla Türkiye geliyor. Akdeniz bölgesinde en güzel oteller, en temiz sahiller, en samimi insanlar Türkiye’de. Holidaycheck adlı turizm araştırma kuruluşunun dünyadaki en iyi 100 otel sıralamasında 45 Türk oteli yer aldı" dedi.

Etkinlikler renk atacak
CMT Fuarı'nın diğer turizm otellerinden daha önemli olduğunu da vurgulayan Karaca, "CMT'ye bizzat tatile çıkmak isteyenler geliyor. Müthiş bir yoğunluk yaşanıyor” dedi. Öte yandan CMT'yi ilk iki günde 60 bin kişinin ziyaret ettiği açıklandı. Türkiye'nin partner ülke olarak katıldığı CMT Fuarı'nın yapıldığı Stuttgart'ta aynı zamanda çeşitli kültürel etkinlikler de düzenleniyor. Bu akşam düzenlenecek tiyatro gecesinde İmpro ala Turca grubu Rosenau-die Lokalitaet und Bühne, Rotebühlstr. 109b adresinde sahne alacak. Yarın akşam Forststr 7 adresinde düzenlenecek Antalya gecesinde de Dolapdere Big Gang grubu etkinliğe renk katacak. Cuma günü "İstanbul, yazarın hayatındaki yeri" başlıklı edebiyat gecesine de Doğan Hızlan, Mario Levi ve Ayfer Tunç konuşmacı olarak atılacaklar. Etkinlik Willy-Bleicherstr 19 adresinde yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!