Claudia Roth’a suçlama: ‘Yalan söylüyor’

Güncelleme Tarihi:

Claudia Roth’a suçlama: ‘Yalan söylüyor’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2022 14:16

Kassel’deki Documenta Sanat Fuarı’ndaki sergide Yahudi düşmanlığı içeren bir tabloya yer verilmesine dönük eleştiriler sürerken, Federal Hükümetin Kültür ve Medyadan Sorumlu Devlet Bakanı Claudia Roth hedef tahtası haline geldi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Kassel kentinde açılan Documenta Sanat Fuarı’nda Yahudi düşmanı motifli tabloların yer alması skandal olarak nitelenirken, Federal Hükümetin Kültür ve Medyadan Sorumlu Devlet Bakanı Claudia Roth’a dönük eleştiriler yoğunlaştı. İsrail’i resmen tanımayan Endonezyalı bir grubun seçtiği tablolardan oluşan sergide, Drakula dişli hayvan görünümlü bir yaratığın ve başında Nazi sembolü SS harfleri yazılı bir tablo ile üzerinde Davud Yıldızı (Yahudi Yıldızı) ve MOSSAD yazan bir domuz kafası bulunan başka bir tablonun yer alması Yahudi düşmanlığı olarak nitelendirildi.

‘GERÇEĞİ YANSITMIYOR’
Yahudilerin yanı sıra Almanya’da çeşitli kesimler Documenta’da Yahudi düşmanlığı sergilenmesine tepki gösterildi. Gereken duyarlılığı göstermediği gerekçesiyle eleştirilere hedef olan Develet Bakanı Claudia Roth, tabloların seçiminde kendisinin bir rolü olmadığını savundu. Documenta Başkanı Sabine Schormann ise kendilerine danışmanlık yapan Emely Dische-Becker’i Claudia Roth’un önerdiğini söyledi. Roth ise Schormann’ın bu açıklamasının gerçekleri yansıtmadığını söyledi. Bunun üzerine Sabine Schormann, Roth’u “Yalan söylemekle” suçladı. Federal Meclis CSU Grup Başkanı Alexander Dobrindt, Documenta’da sergilenen Yahudi düşmanlığının açıklığa kavuşturulmasını istedi. CSU’lu politikacı, “Bu sanat özgürlüğü sınırını aşan bir olaydır. Hükümet bunun aydınlatılması için gereken çabayı göstermelidir” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!