Claudia Roth, Entelköy filminde oynayacak

Güncelleme Tarihi:

Claudia Roth, Entelköy filminde oynayacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2011 21:57

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, “Dondurmam Gaymak” filminin yönetmeni Yüksel Aksu'nun çekimlerine geçen hafta başladığı yeni filmi “Entelköy” filminde rol alacak. Filmde alacağı rolü Hürriyet'e açıklayan Roth, Paskalya tatilinin 4 gününü Türkiye'de geçirdiğini ve bu süre içinde yönetmenle birlikte çekimlerin yapıldığı köyü gezip bilgi aldığını belirtti.

Haberin Devamı

Claudia Roth, “Geçen hafta pazar günü yönetmen Yüksel Aksu ile birlikte çekimlerin yapıldığı Pınarcık köyüne gittik. Burada oyuncularla ve köylülerle tanıştım. Çok şirin bir köy. İnsanlar çok çok cana yakındı. Filmde kendimi canlandıracağım. Köye yerleşen ekolojik tiplerle, köylüler arasındaki ilişkiye anlatan komik bir film. Köye termik santral kurulması kararından sonra köylülerle ekolojik aktivistlerin arası açılıyor. Ben de bu noktada devreye giriyorum ve köylülere, atom ve termik santraller yerine çevre dostu enerji ve doğal ürünleri kullanmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

Claudia Roth, kısa bir rol olsa da 2-3 hafta sonra Türkiye'ye giderek bir günlüğüne filmin çekimlerine katılacağını ifade etti. Roth, filmde başrolü oynayan kadın oyuncunun da Hambugr'dan geldiğini belirtirken, “bence böyle bir film tam zamanında yapılıyor. Türkiye'de atom santrali kurulma kararının olduğu bir dönemde, umarım bu film insanlara atom santrallerinin ne kadar tehlikeli olduğunun anlatılması açısından faydalı olur” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!