Çin otomobilleri Türkiye'de üretilecek

Güncelleme Tarihi:

Çin otomobilleri Türkiyede üretilecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2008 12:11

Çin'in DFM grubu ile Türkiye'den MGY Otomotiv Sanayi A.Ş. arasında karşılıklı ihracatı ve yatırımı kapsayan işbirliği anlaşması imzalandı.

Haberin Devamı

MGY Otomotiv Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Gökhan Yeşilkaya ve DFM Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Can Şinghay'in, Çin'in Çong?ing şehrinde imzaladıkları anlaşma uyarınca, taraflar Avrupa'ya ihra? edilecek otomobiller i?in Türkiye'de üretim üssü oluşturacak.

İLK PARTİ ARAÇ SATIŞI 24 TEMMUZ'DA

MGY Otomotiv Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yeşilkaya, yaptığı a?ıklamada, ayrıca, iki taraf arasında daha önce imzalanan distribütörlük anlaşması kapsamında, mini kamyonet ve panelvanlardan oluşan hafif ticari ara?ların ilk partisinin 22 Temmuz'da Türkiye'de olacağını ve 24 Temmuz'da satışa ?ıkacağını belirtti.

Mini kamyonetlerin 10 bin 990 YTL'den, panelvanların da 12 bin 990 YTL'den satışa sunulacağı bildirilirken, Çin'den otomobil ithal eden ikinci grup olan MGY Otomotiv Sanayi A.Ş.'nin yetkilileri, yıl sonuna kadar 3 bin hafif ticari aracı ithal etmeyi hedeflediklerini belirtti.

MGY Otomotiv A.Ş Genel Müdürü ?mer Çardak da, "Çinli grup Japonları ve Korelileri örnek alıyor. Toyoto ve Hyundai'nin Türkiye'deki yatırımları iyi bir model oldu" dedi.

Çardak, "kalite sorunu olmaması durumunda, Çin otomobillerinin Türkiye'deki pazar payının yüksek olacağı ve ikinci el ara? yerine sıfır kilometre ara? alabilme şansı vereceği" görüşünü dile getirdi.
Çin tarafı ise işbirliği anlaşması gereği Türkiye'den maden ve gıda ithal edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!