Çin, Filisin-İsrail ateşkesinden memnun

Güncelleme Tarihi:

Çin, Filisin-İsrail ateşkesinden memnun
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2012 18:19

Çin Filistin ile İsrail arasında yapılan ateşkes anlaşmasını memnuniyetle karşıladığını ancak dün Tel Aviv’de meydana gelen bombalı saldırıyı kınadığını bildirdi.

Haberin Devamı

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, Çin’in ilgili tüm taraflara şiddeti durdurması ve bölgedeki tansiyonun tekrar yükselmesine sebep olacak hareketlerden kaçınması çağrısı yaptı.

Çin’in Filistin ve İsrail arasındaki ateşkesi memnuniyetle karşıladığını belirten Hua, uluslararası toplumun çabalarından memnun olduklarını ifade etti.

Hua, tarafların daha fazla çatışmadan kaçınması ve ateşkesi ciddiyetle uygulamasını umduklarını, çatışmanın temel nedeninin uzun zamandır askıda olan Filistin&İsrail barış görüşmeleri olduğunu kaydetti.Uluslararası toplumun barış görüşmelerinin tekrar canlandırılması için konuya daha fazla önem vermesi gerektiğinin altını çizen Sözcü Hua, diğer ülkelere de barış görüşmelerine katkı yapmaları çağrısında bulundu.

Filistin BM nezdindeki statüsünün sorulması üzerine Hua, ”Çin’in Filistin’de başkenti Doğu Kudüs’te tam egemenliği ve bağımsızlığı olan bir ülke olması yönünde desteklediğini” söyledi. Hua ayrıca Çin’in Filistin’i BM’de gözlemci üye devlet statüsü hususunda anladığını ve desteklediğini bildirdi.

Diğer yandan Çin Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın özel temsilcisi sıfatıyla gelen Bassam el-Salhi’nin bugünden itibaren Pekin’de temaslarda bulunacağını duyurmuştu. Görüşmelerde, Filistin-İsrail meselesi ve Filistin’in BM’ye gözlem üye ülke statüsü konularının ele alınacağı biliniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!