Çılgın Türk Atlantik'te

Güncelleme Tarihi:

Çılgın Türk Atlantikte
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2011 14:41

Dünyanın en zorlu yelken yarışlarından biri olarak kabul edilen Mini-Transat’a bu sene ilk kez bir Türk katılıyor.

Haberin Devamı

Tolga Pamir, 6,5 metre boyundaki bir yelkenliyle tek kişi olarak ve hiçbir yardım almadan Atlantik’i geçerek Brezilya’nın Salvador Bahia kentine ulaşmaya çalışacak. Mini-Transat, açık deniz yarışlarında birçok ünlü yelkencinin yola çıkış noktası olarak biliniyor.

BU YARIŞA KATILMAK DELİ İŞİ
Uzun süredir kendisini bu yarışa hazırladığını belirten 2005 yılından beri Fransa’nın La Rochelle kentinde yaşayan Tolga Pamir, “La Rochelle’den yola çıkıp Brezilya, Salvador Bahia’da noktayı koyacağız. Madere Funchal’a kadar ilk etap 1200 mil kadar sürüyor. Ardından asıl Atlantik geçişine başlıyoruz ve bu bölümün 35 gün sürmesi bekleniyor. Bu yarışa katılmak aslında tam deli işi” dedi.

TELEFON BAĞLANTISI YOK
Yarışçıların teknesinde herhangi bir elektronik kart bulunmayacak. Sadece GPS pozisyon verici ve kağıt haritalar olacak. Dışarıyla telefon veya internet bağlantısı yasak. Sadece telsizle diğer yarışmacılarla konuşup, radyodan frekansı yakalayabilirlerse dünyayı dinlemek serbest. Yarışa katılmak için birçok zorunlu eğitim ve sertifikanın olması gerekiyor. Yarışa katılacak kişi sayısı 84’le sınırlı. Bu yarışa daha önce katılmış başka bir Türk yok.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!