‘Çifte vatandaşlık getirilebilir’

Güncelleme Tarihi:

‘Çifte vatandaşlık getirilebilir’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2023 12:08

Hannover DİTİB Gençlik Lokali’nde sivil temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya gelen Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, çifte vatandaşlık konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Almanya’da iş gücü açığının giderek arttığını belirten Şen, “Çifte vatandaşlık getirilebilir diye düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

BERLİN Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Hannover’de vatandaşlarla bir araya geldi. DİTİB Gençlik Lokali’nde düzenlenen toplantıya, Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya, Muavin Konsolos Ezgi Ertan Bayram, Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Hüseyin Köftürcü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantıda Hürriyet muhabirinin çift vatandaşlık sorusuna yanıt veren Büyükelçi Şen, şunları söyledi: “Genelde Avrupa’nın ama daha çok Almanya’nın genç iş gücüne ihtiyacı var. Kendi halkından, AB’den bu açığı kapatması mümkün görünmüyor. Şimdilik mültecilerle idare ediliyor. Otoyollara bakıyorum, inşaatlar iş gücü açığından kaynaklı çok yavaş ilerliyor. Tam da bu nedenle çifte vatandaşlık getirilebilir diye düşünüyorum. Biraz da cazibe yaratılması gerekiyor. Aksi halde diğer AB ülkelerinden de aynı alanda talep var.”

‘Çifte vatandaşlık getirilebilir’
‘HANNOVER’E BİR CAMİ YAKIŞIR’
Daha önce de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle yapılan görüşmelerde gündeme gelen Hannover’e bir cami yapılması konusu bu toplantıda da konuşuldu. Büyükelçilikten bu konuda beklentileri olduğunu belirten Hannover Merkez Camii Başkanı Mehmet Zengin, “Şimdiki Büyükşehir Belediye Başkanımız Belit Onay, “Gerekli prosedürleri tamamlayın, getirin. Belediye olarak gereken her ne ise kanunlar çerçevesinde yaparız” diye yardımcı olabileceğini bize söyledi. Giderek artan bir Müslüman nüfusumuz var. Mevcut cami mimari yapısı olarak klasik camilerimize benzemediği gibi kullanım alanı olarak da küçük gelmektedir.”
Büyükelçi Şen ise bu konuda şunları söyledi: “Müslüman nüfusun kalabalık olarak yaşadığı kentlerden biri de Hannover kentidir. Şehir merkezinde büyük cami yapılmasına izin verilmiyorsa, güzel bir butik cami yapılabilir. Her hâlükârda cami mimarisiyle ve minareli olarak... Ben böyle bir camiyi Hannoverli vatandaşlarımızın yapabilecek güçlerinin olduğuna inanıyorum. Elbette ki, her konuda olduğu gibi bu konuda da üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız.”
Ayrıca Türkçe dersleri, sağlık konuları gibi konularda da eyaletteki gelişmeler hakkında STK temsilcilerinden bilgi alan Büyükelçi Şen, “Tekrar şunu söylemeliyim ki, biz her zaman her konuda yanınızdayız” dedi.

BAKMADAN GEÇME!