Chelsea’yi hakem yaktı

Güncelleme Tarihi:

Chelsea’yi hakem yaktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2012 00:00

İngiltere liginde bu hafta iki önemli derbi vardı. İkisine de hakem kararları damgasını vurdu. İspanya’da Barcelona ve Messi rekora koşarken, A. Madrid ve Falcao’da peşlerini bırakmıyor.

Haberin Devamı

Pazar günü İngiltere Premiere liginde iki önemli derbi oynandı. Günün ilk derbisi “Merseyside” de aynı şehrin iki takımı Everton ile Liverpool tarihlerinde 219’uncu kez karşılaştı. Son yılların en ilginç maçında kırmızılarda forma giyen Nuri Şahin ilk onbirde sahaya çıktı.

Ama ikinci yarının başında oyunda alındı. Liverpool maça hızlı başladı ve 2-0 öne geçti. Everton çabuk toparlandı. Maçta 35 dakika geride kaldığında skor 2-2 olmuştu. Son 10 maçın yedisini kazanan Liverpool ikinci yarıda Suarez ile bir gol bulurken yan hakemin yanlış ofsayt bayrağı onları üç puandan etti.

Bu arada Mersey’in bu kentteki nehrin adı olduğunu ve Merseyside derbisinin “Mersey yakası derbisi” anlamına geldiğini bilgilerinize sunalım.

Sezonun ilk yenilgisi

Günün ikinci derbisinde ise Chelsea ile M. United karşılaştı. Ligin en çok gol atan iki ekibinin mücadelesi hızlı başladı. Konuk M. United 12. dakika 2-0 öne geçti. İlk yarı biterken Mata ile skor 2-1’e gelmişti. İkinci yarının başında Chelsea Ramires ile 2-2’yi yakaladı. Artık herkes ev sahibi ekibin rakibini devirmesini beklerken 63. dakikada son adam İvanoviç Young’u indirdi. Kırmızı kart gördü. Beş dakika sonra bu defa Torres hakemin yanlış kararıyla yanıltıcı hareket yaptığı gerekçesiyle ikinci sarı kartı görüp oyundan atıldı. İş bununla da kalmadı. M. United’ta oyuna yeni giren Hernandez açık ofsayt pozisyonundan golü attı. Chelsea sezonun ilk yenilgisini aldı.

İspanya La Liga’da Barcelona bu hafta deplasmanda 5-0 kazandı. Bu 1997 yılından van Gaal ile yakaladıkları tarihlerinin en iyi sezon başlangıcı rekorunu egale etmeleri demekti. Dokuz lig maçı sekiz galibiyet bir beraberlik. Hatta daha iyi gol averajı yakaladılar. Messi maçta attığı iki golle bu sezonki 13, bu yılki 73’üncü golüne ulaştı. Barcelona formasıyla da 301’inci golünü kaydetti. Ligde ikinci sırada bulunan A. Madrid ise tarihinin en iyi sezon başlangıcını yapmıştı. Sekiz galibiyet, bir beraberlikle gelen 25 puan onları Barcelona’nın bir numaralı takipçisi yaptı. Bu hafta Osasuna’yı 3-1 ile geçerken hafta arası Avrupa Liginde mükemmel bir gol atan Emre ilk onbirde sahaya çıktı. Arda ise sakatlık sonrası yedekler arasındaydı. Son yarım saatte oyuna dahil oldu.

Seria A’da Juventus’un yenilmezlik serisi 47 maça çıktı. Kaleci Buffon’un 500’üncü lig maçında gelen galibiyette hakemlerinde payı yok değildi. Ligde ikinci sırada yer alan Napoli zorlanmasına rağmen tek golle üç puanı aldı ve Juventus’u takibini sürdürdü. İnter haftayı üç puanla kapatarak son beş haftada beşinci galibiyetini aldı. Milan haftalar sonra ligde galibiyetle tanıştı.

Fransa liginde bu hafta iki maç olumsuz hava koşulları nedeniyle oynanamadı. Lider Paris SG deplasmanda lig sonuncusu Nancy karşısında çok zorlandı. Ne var ki 75. dakikada sahneye çıkan İsveçli yıldızı İbrahimoviç’in golüyle üç puanı aldı. Haftanın en önemli maçı Marsilya ile Lyon arasında oynanacaktı. Ama şiddetli rüzgar buna engel oldu. Mevlüt Erdinç’in takımı St. Rennes deplasmanda St.Etienne 2-0 yenildi. Maçın 90+5’inci dakikasında milli futbolcumuz Mevlüt Erdinç kırmızı kart gördü. Haftanın en ilginç maçında ise ligin alt sıralarında kurtulmaya çalışan Ajaccio deplasmanda ilk yarısını 4-1 önde kapadığı maçta Lorient ile 4-4 berabere kalarak bir puana razı oldu.

Avusturya Bundesliga’da Wolfsberger ile Sturm Graz arasında oynanan maç yoğun yağış nedeniyle ilk yarısı 1-1 bitikten sonra ertelendi. Haftanın maçında ise R. Wien evinde RB Salzburg’u 2-0 yenerek liderlik koltuğundan indirirken şampiyonluk yarışına da ortak oldu. Ligin yeni lideri ise müthiş bir maç sonunda A. Wacker’i golcüsü Hosiner’in bitime sekiz dakika kala attığı iki golle 6-4 yenen A. Wien oldu.

Basel’ın yeni teknik direktörü Murat Yakın art arda gelen iki yenilgi sonrası Zürich’i deplasmanda 2-1 ile geçti. Böylece yeni takımıyla ilk galibiyetini de almış oldu. Belçika’da Anderlecht alt sıralarda yer alan Charleroi mağlup olurken, Brugge evinde Lokeren’e yenilince ligin zirvesindeki takım sayısı altıya yükseldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!