Cezaevi'nde mini şampiyona

Güncelleme Tarihi:

Cezaevinde mini şampiyona
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2008 13:22

Frankfurt-Höchst Cezaevi'inde yapılan "13. Mini Avrupa Şampiyonası" futbol turnuvasını finalde Almanya'yı 2-1 yenen Hırvatistan takımı kazandı. Turnuvanın başlama vuruşunu eski milli voleybolcumuz Sibel Didin ile Almanya U17 Genç Milli Takım oyuncusu, Eintracht Frankfurtlu Cenk Tosun yaptılar.

Haberin Devamı

ALMANYA'da Frankfurt Gençlik, Uyuşturucu Bağımlıları ve Özürlülere Yardım kuruluşu'nun her yıl geleneksel olarak Höchst Cezaevi'inde tutuklular ve ziyaretçiler arasında düzenlediği Avrupa Şampiyonası (Mini EM) Futbol Turnuvası'ında Hırvatistan şampiyon oldu. Eintracht Frankfurt'un eski oyuncusu Thomas Zampach ile Hürriyet Gazetesi Haber Müdürü İsmail Erel'in de oynadığı ziyaretçilerden oluşan Hırvatistan takımı final maçında Almanya'yı 2-1 yenerek kupanın sahibi oldu.

Finalde iki gole imzasını atan Hırvatistan Takımı kaptanı İsmail Erel'e şampiyonluk kupasını Frankfurt Gençlik, Uyuşturucu ve Özürlülere Yardım Kuruluş görevlisi Bilal Can ile Cezaevi Yöneticisi Werner Fuchs verdi. Turnuvada üçüncülüğü ise penaltı atışları sonunda İsviçre'yi 2-1 mağlup eden İtalya oldu.

Haberin Devamı

SİBEL DİDİN'DEN MORAL

150'e yakın Türk'ün bulunduğu Höchst Cezaevi'inde 4'ü mahkumlardan oluşan 9 takım iki grupta mücadele verdi. Murat Didin'in eşi eski milli voleybolcumuz Sibel Didin ile Almanya U17 Genç Milli Takım oyuncusu Cenk Tosun'un başlama vuruşunu yaparak açılışını yaptıkları turnuvada çok sayıda Frankfurt Belediyesi görevileleri de hazır bulundu.

Cezaevindeki futbol turnuvasında Türk mahkumlara moral vermek için gelen Sibel Didin, tutuklu vatandaşlarımızla görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti. Eşinin çalıştırdığı takımın Bonn'da yarı final maçı olduğu için gelemediğini belirten Didin," Murat Hoca'nın sizlere selamlarını getirdim. Sizlerin tutukluluk sonrası, tekrar bu kapalı cezaevine düşmemek için çaba göstermenizi dilerim" diyerek turnuvanın centilmence geçmesini istedi.

22 TOP PATLADI

13. Höchst Cezaevi Mini WM Futbol Turnuvası'nda 22 top sahanın etrafını saran dikenli tellere takılıp patladı. Daha önceki turnuvalarda 18 olan bu top patlama rekoru bu yıl kırıldı.

İsa DEVEÇEKEN/ FRANKFURT

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!