Cezaevi turnuvası şampiyonu Türkiye

Güncelleme Tarihi:

Cezaevi turnuvası şampiyonu Türkiye
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2009 12:10

Almanya'da Frankfurt-Höchst Cezaevi'nde mahkumlarla ziyaretçiler arasındaki futbol turnuvasını finalde İtalya'yı penaltı atışlarıyla sonunda 2-1 yenen Türkiye kazandı.

Haberin Devamı

Fotogaleri: Höchst Cezaevi Turnuvası

ALMANYA'da Frankfurt Gençlik, Uyuşturucu Bağımlıları ve Özürlülere Yardım Kuruluşu'nun her yıl geleneksel olarak Höchst Cezaevi'inde tutuklular ve ziyaretçiler arasında düzenlediği ve bu yıl 14. sü yapılan futbol turnuvasında Türkiye şampiyon oldu. ziyaretçilerden oluşan Türkiye Takımı kaptanı Metin Emir'i şampiyonluk kupasını Frankfurt Gençlik, Uyuşturucu ve Özürlülere Yardım Kuruluş görevlisi Bilal Can ile Cezaevi Müdürü Frank Lob verdi. Turnuvanın en centilmen futbolcusu seçilen Şenol Çaka'ya ise Antalya'da Rixos Otelleri'nin verdiği 1 haftalık tatil kazandı. Turnuvada üçüncülüğü ise penaltı atışları sonunda Brezilyayı 5-4 mağlup eden Almanya oldu.

SAYGILI'DAN MORAL


150'e yakın Türk'ün cezasını çektiği Höchst Cezaevi'nde 4'ü mahkumlardan oluşan 8 takım iki grupta mücadele verdi. Almanya Bayanlar 1. Lig ekibi FFC Frankfurt takımında futbol oynayan Aylin Karadağ ile Canan Yılmaz'ında ziyaretçiler takınıda oynadığı futbol turnuvasının başlama vuruşunu ise Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı, Eintracht Frankfurtlu Ümit Korkmaz ile Frankfurt Deutschebank Skyliners'in antrenörü Murat Didin yaptılar.

Frankfurt belediyesi Encümeni Hans Dieter Bürger'inde hazır bulunduğu cezaevindeki futbol turnuvasında Türk mahkumlara moral vermek için gelen Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı, tutuklu vatandaşlarımızla görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti. Saygılı," Tutukluluk sonrası, tekrar bu kapalı cezaevine düşmemek için çaba göstermenizi dilerim" diyerek turnuvanın centilmence geçmesini istedi.

Ümit resim ve forma imzaladı

Frankfurt Höchst Cezaevi'nde yapılan futbol turnuvasında en büyük ilgiyi ise Eintrachtt Frankfurtlu Avusturya milli futbolcusu Ümit Korkmaz aldı. Etkinliğe katıldığı için çok memnun olduğunu belirten Korkmaz, "Sakatlığım olmasaydı, turnuvada sizlerle birlikte oynamaktan mutluluk duyardım" dedi. Ziyaretçi ve mahkumlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Ümit beraberinde getirdiği forma ve resimlerini imzalayıp dağıttı. Almanya 1. Basketbol Ligi'inde play off mücadelesi verecek olan Frankfurt Deutschebank Skyliners'in head Coach'u Murat Didin'de bu yıl ikinci kez katldığı turnuva için 12 maç bileti ve forma hediye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!