Cesetler bugün çıkarılacak

Güncelleme Tarihi:

Cesetler bugün çıkarılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2007 16:14

Danimarka'da alabora olan "Ömer N" yük gemisinde cesetleri çıkarmak için çalışmalar bugün başlıyor. 8 kişinin öldüğü olayda dört kişinin cansız bedeni bulunamadı.

Haberin Devamı

Danimarka’nın önceki gün Gedser limanı açıklarında, Gedser’e yaklaşık 28 km’lik bir mesafede alabora olan "Sunnar Shipping Inc" şirketine ait "Ömer N" adlı yük gemisi bugün çıkarılacak. 8 kişinin öldüğü olayda dört kişinin cesedine ulaşılamamıştı. Ters dönmüş vaziyette, alt kısmı denizin üzerinde kalan geminin nasıl çıkarılacağı konusunda incelemelerini sürdüren Switzer adlı deniz vinci ilk etapta geminin güverte kısmını su yüzüne çıkaracek. Deniz Kuvvetleri'nden Jan B. Johansen "Switzer çalışanları önce geminin yönünü çevirerek içerideki üç cesedin çıkarılmasını sağlamayı düşünüyor. Batık gemiye dalgıç indirip canlı arama çalışmalarını durdurduk. İçerideki cesetler çıkarıldıktan sonra, gemi tamamen sudan çıkarılıp yüzer vaziyete getirilecek" dedi. Danimarka Deniz Kiuvvetleri savcılığı da olayla iligili daha geniş soruşturma ve inceleme başlattı.

8 KİŞİ ÖLDÜ

Alabora olan gemide çarkçıbaşı İrfan Özbakır, gemideki eşi Fatma Nadide Özbakır, Kaptan Hakan Özbay, Mürettebattan Serkan Öztürk, Sinan Akyüz, Mustafa Şen, Mustafa Arslan, Hasan Aktepe hayatlarını kaybederken, Abdullah Faruk Balçık, Erol Aytaç ve Ömür Arslan, Rus gemisi tarafından kurtarıldılar. İlk iki gün yapılan çalışmalarda gemiden Fatma Nadide Özbakır dahil 4 ceset çıkarıldı. Kaptan Hakan Özbay ve diğer üç mürüttebatın cesedi buunamadı. Kurtarılan mürttebat, "Kaptan bizimle birlikte hayatta idi. Ancak Rus gemisine çıkarılırken tekrar denize düşüp dalgaların arasında kayboldu" şeklinde ifade verdikleri öğrenildi.

Fazlası

Öte yandan gemiden kurtarılan mürttebata geçmiş olsun ziyaretinde bulunmak için Nyköbing Falster Hastanesi'ne giden Konsolos Osman Kocabaş ile mürüttebatın görüşmek istememesi soru işaretleri yarattı. Gerek üç kişinin tekrar Türkiye’ye dönmesi, gerekse cesetlerin Türkiye’ye nakil işlemlerini yapacak olan Büyükelçiliğe tüm girişimlere rağmen yeterli bilgi verilmemesi ve üç kişinin büyükelçilik mensuplarıyla konuşmasının yasaklanması, gemide fazla yük mü yüksa kaçak yük mü vardı? sorusunu gündeme getirdi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!