Cenk Ulusoy, Dünya Serbest Dalış rekoru kırdı

Güncelleme Tarihi:

Cenk Ulusoy, Dünya Serbest Dalış rekoru kırdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2008 05:53

Ortadoğu Teknik ?niversitesi Sualtı Sporları Kulübü üyesi, milli dalgı? ve dalış rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy, Dünya Serbest Dalış Rekoru'nu kırdı.

Haberin Devamı

Türk sporcu Devrim Cenk Ulusoy, 9 yıl önce 80 metreye dalan İtalyan Umberto Pelizari'ye ait olan Dünya Serbest Dalış Rekoru'nu 83 metre ile kırdı. Ulusoy bugün Antalya'nın Tekirova Beldesi'nde 2 dakika 24 saniyede 83 metreye inip, tekrar su yüzeyine ?ıktı.

Rekor denemesini, Cumhuriyet'in kuruluşunun 85'inci yıldönümü nedeniyle yaptığını ve elde ettiği başarıyı Türk halkına hediye etmek istediğini kaydeden Ulusoy, asıl hedefinin 85 metreye dalmak olduğunu da söyledi. Gelecek yıl 100 metreye dalmayı hedeflediğini bildiren Ulusoy, sualtı olimpiyatlarına da hazırlandığını söyledi.

Devrim Cenk Ulusoy'un antrenörü Levent Ucuzal, rekor denemesine Tekirova'da 26 gün gibi kısa bir sürede hazırlandıklarını dile getirdi. Normalde bu tür denemeler i?in en az 9 ay antrenman yapıldığını vurgulayan Ucuzal, 1 gün arayla antrenman yaptıklarını, en ?ok sığ su bayılması tabir edilen yüzeye 10- 15 metre kala yaşanan bayılma olasılığından korktuklarını söyledi. Ucuzal, Ulusoy'un antrenmanlar sırasında 76 metreye kadar dalarak Türkiye rekorunu da kırdığını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Bu sabah yaptığı antrenman sırasında basın? nedeniyle gözünde problem olan Ulusoy'un dalışını rekor olarak onaylamak üzere Dünya Sualtı Sporları Konfederasyonu'ndan 2 gözlemci de izledi. Ulusoy ve ekibi, rekoru şampanya patlatarak kutladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!