CDU'lu Hauk, Öney'in istifasını istedi

Güncelleme Tarihi:

CDUlu Hauk, Öneyin istifasını istedi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2011 22:10

Almanya Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Baden-Württemberg Eyalet Meclisi Grubu Başkanı Peter Hauk, eyaletin yeni Uyum Bakanı olan Türk kökenli Bilkay Öney'in, Berlinli olduğu için görevinden istifa etmesini istedi.

Haberin Devamı

Hauk, eyalet meclisinde yaptığı konuşmasında, Öney'in Berlin'den bu eyalete geldiğine işaret ederek, "Burada Öney'in Berlinlileri mi yoksa Baden-Württemberglileri mi temsil ettiğinin sorulması gerekir" diye konuştu. Baden-Württemberg Eyaleti'nde, Berlin'in yoğun olarak göçmenlerin yaşadığı Kreuzberg semtindeki gibi koşulların olmadığını ifade eden Hauk, Baden-Württemberg'de göçmenlerin istihdam piyasasına ve topluma entegrasyonunun, Berlin'den daha iyi olduğunu kaydetti. Hauk, bu nedenle Berlinli bir Uyum Bakanının gerçekten doğru bir seçim olup olmadığının sorgulanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bakan Öney ise, Hauk'un sözleri ile ilgili, değişimin herkes için zor olduğunu belirterek, "Değişimi kabul etmek tabii ki kolay değil. CDU Baden-Württemberg Eyaleti'nde 58 yıldan sonra hükümetten düştü. Doğal olarak bunu hazmedemiyor. Ben bu nedenle söylenenleri üzerime almıyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!