Camlara hayat veriyor

Güncelleme Tarihi:

Camlara hayat veriyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2011 12:40

Aachen'de yaşayan mimar Kemal Gündoğan camdan evler projesiyle bugün düzenlenen Mimarlar Gününe katılıyor. Gündoğan loş ve karanlık mekanları gün ışığına kavuşturarak yaşam sevincini artırdığını söyledi.

Haberin Devamı

Almanya'nın NRW Eyaleti Mimarlar Odası'nın Aachen'de her yıl düzenlediği Mimarlık Günü'ne 7 yıldır değişik projeleriyle katılan Kemal Gündoğan bu kez camdan evler projesiyle iştirak ediyor. Bugün düzenlenen Mimarlar Günü'nde uzmanlık alanı olan cam bahçe evleri ve teras uzantıları ile ilgili eserlerini tanıtacak olan Gündoğan, meslektaşları ve mimarlığa meraklı gençlere çalışmaları hakkında bilgi verecek.

Almanya'da "Wintergarten" adı verilen camdan teras kaplamaları konusunda 25 yıldır çalışmalar yapan mimar Gündoğan, çizdiği projeleri en ince detaylarına kadar kendine ait marangoz atölyesinde yaşama geçiriyor.

TAŞ, KERPİÇ VE AHŞAPTAN YARARLANIYOR
Gümüşhane'nin Kırıntı köyünde dünyaya gelen Gündoğan, Anadolu'daki gözlemlerini mimarlık mesleğine yansıttığını belirterek şöyle konuştu:

"Taş, kerpiç, ahşap gibi doğal malzemelere ve doğaya büyük sevgi duyuyorum. Bu sevgi beni mimarlığa yöneltti. Eski evleri doğayla buluşturuyorum. Camlarla bol ışıklı mekanlar yaratıyorum. Bunu yaparken de doğal malzemeler kullanıyorum."

İstanbul Maçka Sanat Enstitüsü'nde marangozluk bölümünden sonra Kiel ve Aachen Üniversitesi'nde mimarlık okuyan Gündoğan, karanlık ve loş mekanları gün ışığına kavuşturarak, hem yaşam sevincini artırıyor hem de enerji tasarrufuna katkıda bulunuyor.

Gündoğan son çalışmasını bugün 14.00-16.00 arası Mühlental 70-72, 52066 Aachen-Burtscheid adresinde sergilİyor. 






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!