Camiye domuz kafası bırakanlar gözaltında

Güncelleme Tarihi:

Camiye domuz kafası bırakanlar gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2022 11:14

İngiltere’nin Manhcester kenti yakınlarındaki Stockport’ta bir cami ve toplum merkezinin çatısına 9 Aralık Cuma günü domuz kafası atıldı. Olayla ilgili iki kişi nefret suçu işlemekten gözaltına alındı. Manchester Polis Teşkilatı, gözaltına alınan şüphelilerden birinin 22, diğerinin 47 yaşında iki erkek olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

İNGİLTERE’nin Manhcester kenti yakınlarındaki Stockport’ta Heatons Müslüman Toplumu Vakfı’na (HMCT) ait cami ve toplum merkezine 9 Aralık Cuma günü akşam saatlerinde namaz kılmak için gelen cemaat, camiden ayrıldıkları sırada binanın çatısında bir domuz kafası gördü. Domuz kafası, çatının düz kısmına, özellikle kolayca görülebileceği bir yere konulmuştu. Olayla ilgili iki kişi nefret suçu işlemekten gözaltına alındı. Manchester Polis Teşkilatı, gözaltına alınan şüphelilerden birini 22, diğerinin 47 yaşında iki erkek olduğunu açıkladı. Dedektif Gareth Beasley, “Nefret suçları tiksindirici. Yaptıklarımız, Manchester Polisi’nin bu tür suçların sorumlularını adalet önüne çıkartmak için altına bakmadık taş bırakmayacağımız yönünde net bir mesaj yolluyor ve topluluklarımıza nefret suçlarının asla hoş görülmeyeceğini gösteriyor” dedi.

Haberin Devamı

‘SESSİZ KALMAYIN’
Manchester Polis Teşkilatı’ndan yapılan açıklamada da “Nefret suçları şiddet, saldırgan mektuplar, mülke hasar verme gibi farklı şekillerde işlenebiliyor. Bunların hiçbiri kabul edilebilir değil. Nefret suçuna maruz kalmışsanız ya da maruz kalan birini tanıyorsanız, sessizlik içinde acısını çekmeyin ve yardım alabilmek için polise ya da yardımcı olabilecek kuruluşlara bildirin” denildi. Polis, olay hakkında bilgi sahibi olanların da kendileriyle temasa geçmelerini istedi.

Camiye domuz kafası bırakanlar gözaltında

BAKMADAN GEÇME!