Camide oy istedi

Güncelleme Tarihi:

Camide oy istedi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2005 00:00

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Parlamentosu seçimlerinde Aachen\'den milltevekili adayı olan SPD\'li Claudia Walther, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği\'ne (DİTİB) bağlı Aachen Yunus Emre Camii´ne giderek Türk kökenlilerden oy istedi.

Haberin Devamı

Namazdan çıkan Müslümanlar´a parti bildirisi dağıtan Walther, daha sonra dernek yöneticileriyle sohbet etti.

Destek sözü

Camiye ilk defa geldiği için yanına Aachen Belediyesi Kültür Komisyonu Üyesi ve SPD Aachen Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Murat Bulgan'ı da alan Claudia Walther, ``Camiye bu kadar çok Türk´ün geldiğini bilmiyordum. Cami gerçekten de yetersiz.

Buraya daha güzel bir cami yapılmasının engellendiğini duymuştum. Buraya gelip bu ihtiyacı görünce insanın fikirleri değişiyor. Elimden gelen desteği vereceğim'' dedi.

Gurur incinmesin

Caminin yapım ve inşaat işleriyle uğraşan mimar Faruk Koçgazi de, ``Ermeni meselesi ve AB konularında en azından burada yaşayan insanların gururlarını incitmemeye çalışın. Son zamanlarda gelişen olaylar, Türkler´i derinden etkiliyor.

Darılıp geri çekilenler, daha çok içine kapananlar var. Bu gidişat iyi değil. Lütfen bunun için birşeyler yapın'' şeklindeki konuşmasına Walther, ``Türk-Ermeni sorununun içinde Almanlar da var.

Gerçeklerin su yüzüne çıkması için her platformda tartışılması lazım. Seçimlerden sonra Aachen'de bir komisyon kuralım ve bu tartışmaları Aachenliler olarak biz de burada yapalım'' önerisinde bulundu.

Mustafa YİĞİT / AACHEN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!