Cami kundakçıları hala bulunamadı

Güncelleme Tarihi:

Cami kundakçıları hala bulunamadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2012 14:45

ALMANYA'nın Darmstadt kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren DİTİB Türk İslam Birliği Merkez Camii'ni yakmak isteyen kundakçılar hala yakalanamadı.

Haberin Devamı

Kundakçılarla ilgili henhangi bir ipucunun bulunamamasının üzücü olduğunu belirten DİTİB Merkez Camii Başkanı Fuat Kurt, "Kentimizde tüm dinlerin barışçı bir şekilde yaşadığı hoşgörülü ve açık bir atmosfer var. Biz de hoşgörü dolu yaşama cami derneği olarak katkı yapmak için çalışıyoruz. Böyle olaylar bizim barışcıl yolda ilerleme faaliyetlerimizi asla etkileyemez. Bu eylemler bizim dostluğumuza asla gölge düşüremez" dedi.

Aynı zamanda DİTİB Hessen Eyaleti Başkanı olan Kurt, DİTİB camileri ve dernekleri olarak eyalette uyumlu bir yaşama destek olmak için elden gelen çabalarını sürdüreceklerini söyledi.

Arkadaşlarının gelmeyeceğinden korkuyor
Her insanın kendi dini inançlarına göre yaşamasının hukuk devletinin gereği olduğunu belirten Fuat Kurt, sözlerini şöyle sürdürdü: ""Camimizde 1500 Euro'luk hasar meydana geldi. Maddi zarardan çok manevi kayba uğradık. Üyelerimiz hala olayın korkusunu üzerlerinden atamadı. Caminin karşısındaki binada oturan din görevlisi ve ailesi hala tedirginlik içinde. Özellikle 9 yaşındaki oğlunun gözüne uyku girmez olmuş. Alman arkadaşlarının kendisini ziyaret etmeyeceğinin korkusunu yaşıyor."

Darmstadt polisi suçluları yakalamak için çok yönlü araştırma ve soruşturmanın sürmesine rağmen henüz somut bir bilgi elde edilemediğini belirtip "Cami ve çevresinde daha fazla devriye nöbeti tutuyoruz" açıklamasını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!