Çalışmak istemeyene Yurttaş Parası yok

Güncelleme Tarihi:

Çalışmak istemeyene Yurttaş Parası yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2023 11:41

Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil, kendilerine teklif edilen işleri kabul etmeyenlere Yurttaş Parası ödenmemesi için harekete geçti.

Haberin Devamı

ALMANYA’da Hartz IV olarak bilinen “İşsizlik Parası” yerine yeni yıl itibariyle yürürlüğe girecek olan ‘Yurttaş Parası’ tartışmaları devam ediyor. Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil (SPD), kendilerine teklif edilen işlerde çalışmayı reddedenlere ‘Yurttaş Parası’ ödenmemesi için harekete geçti. Şu anda geçerli uygulamalara göre kendilerine gösterilen işyerlerini kabul etmeyenlerin Hartz IV ödemelerinde yüzde 30’a kadar kesinti yapıldığı halde, Hubertus Heil’ın yaptırımların sertleştirilmesinden yana olduğu belirtildi. Heil’ın ilk etapta, işçi bulma kurumlarının gösterdikleri işlerde çalışmak istemeyenlere yaptırım olarak, iki aya kadar ödemelerde yüzde 100’e kadar kesinti yapılmasını planladığı ortaya çıktı. Ancak insanların sokakta kalmalarını engellemek için konut kiralarının devlet tarafından ödenmesine devam edilmesi de planlanıyor. Hubertus Heil’ın bu yöndeki önerisinin 2 Ocak’a kadar federal hükümet tarafından onaylanmasının ve en geç iki ay içinde uygulamaya konulmasının beklendiğine işaret edildi. Uygulanacak yaptırımlarla yılda 250 milyon Euro tasarruf hedefleniyor.

Çalışmak istemeyene Yurttaş Parası yok

Hubertus Heil

Haberin Devamı

3.9 MİLYON KİŞİ VAR
ALMANYA’da şu anda 502 Euro olan Hartz IV yerine, yeni yasal uygulamaya göre 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle 563 Euro ‘Yurttaş Parası’ ödenecek. Öte yandan ülke genelinde çalışma çağında 3.9 milyon kişinin ‘Yurttaş Parası’ alma hakkına sahip olduğu ve kendilerine gösterilen işleri reddettikleri için 24 bin 900 kişiye daha az ödeme yapılarak yaptırım uygulandığı açıklandı.

BAKMADAN GEÇME!