Buzun kralı Türkler

Güncelleme Tarihi:

Buzun kralı Türkler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2015 13:08

Alman Buz Hokeyi milli takımına Sinan Akdağ ve Yasin Ehliz tekrar çağrıldı. İki oyuncu da milli takıma çağrıldıkları için çok sevindiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Alman Buz Hokeyi milli takımı kadrosuna iki Türk kökenli oyuncu çağrıldı. Geçen yılın şampiyon takımı Adler Mannheim’ın yıldız oyuncusu Sinan Akdağ ile Nürnberg Ice Tigers takımının golcüsü Yasin Ehliz yine milli formayı giyecekler. Geçtiğimiz sezon sonunda sakatlandığı için dünya şampiyonasına gidemeyen defans oyuncusu Sinan Akdağ “Tekrar milli takımda olmak beni çok sevindirdi. Yeniden milli formayı giymek beni heyecanlandırıyor“ dedi.

Kötü bir başlangıç yaptık

Sakatlığı tamamen geçen ve takımının bu sezon oynadığı 13 maçın tamamında da görev yapan 26 yaşındaki yıldız oyuncu “Takımımızda çok sakat oyuncu var.

Buzun kralı Türkler

Sakatlıklar takımın performansını olumsuz etkiledi. Bu sezon kötü bir başlangıç yaptık. Ancak son üç maçımızı kazanarak yeniden çıkışa geçtik“ dedi. Adler Mannheim’da hoca değişikliği ve takımdan bazı oyuncuların ayrılması nedeniyle uyum sorunu yaşandığını belirten Sinan “Artık bu sorunumuz da kalmadı. Bundan sonra daha iyi sonuçlar alacağız“ dedi. Milli takım arkadaşı Yasin’i de öven Sinan “Yasin çok başarılı bir oyuncu. Hücum gücü yüksek. Bu sezon da çok formda“ dedi.

Formunun zirvesinde

Yasin’in kadrosunda bulunduğu Nürnberg Ice Tigers ise bu sezon çok başarılı bir çıkış yaptı. 12 maç sonunda ligde ikinci sırada bulunuyor. Yasin 12 maçın 10’unda oynadı. İki gol attı. Dokuz golün hazırlayıcısı oldu. Milli takıma Sinan ile birlikte çağrılmasını kendisini çok sevindirdiğini belirten Yasin “Sinanla milli takım kamplarında aynı odayı paylaşıyoruz. Yine öyle olacak” dedi. Başarılı bir sezon geçirdiğini belirten 22 yaşındaki oyuncu “Amacımız öncelikle play offlara kalmak“ dedi. Milli takım 3 Kasım’da toplanacak. Alman Buz Hokeyi Milli takımı 6-8 Kasım tarihleri arasında Slovakya, İsviçre ve Amerika Birleşik Devletleri milli takımlarının katıldığı ‘Deutschland Cup’ta’ mücadele edecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!