Bursa çok doğru karar

Güncelleme Tarihi:

Bursa çok doğru karar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2012 10:46

Almanya’nın Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffier, üç günlük Türkiye gezisi kapsamında gittiği Bursa’da sıcak ve samimi olarak karşılandı.

Haberin Devamı

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bouffier onuruna verdiği yemekte yaptığı konuşmada, 1961 yılında başlayan Almanya-Türkiye ilişkilerinin bu yıl 51. yıldönümü olduğunu söyledi. Almanya’da çok güçlü bir Türk gücünün olduğunu da belirten Vali Harput, şunları söyledi: Almanya’da 3.5 milyon Türk var ve bunun 330 bini Hessen’de. Yine Almanya’da 80 bin Türk şirketinin 2 bin 500’ü Hessen’de. Bunlar, oradaki insanlarımızın, Almanya ile ne kadar bütünleştiklerinin çok güzel bir örneğidir.”

En iyisini yapalım

Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffier ise konuşmasına kendilerine gösterilen yakın ilgiden dolayı teşekkür ederek başladı. Bouffier, Hessen ve Bursa arasındaki ilişkilerin yaklaşık 3 yıl önce başladığını belirterek, en iyisinin olması için mücadele verdiklerini söyledi. Bouffier, şöyle devam etti: “Hessen, ekonomik olarak da finansal olarak da en önemli bölgelerden birisi. Bu özelliğinden dolayı Bursa ile uyuşuyor. Biz, Bursa’nın doğru bir karar olduğunu düşünüyoruz.”

Konuk eyalet başbakanı onuruna verilen yemeğe, Hessen Entegrasyon ve Avrupa İşleri Bakanı Jörg-Vwe Hahn, Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı, Almanya’nın İstanbul Başkonsolosu Brita Wagener, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar ve davetliler katıldı.

Eşiyle Sema izledi

Hessen Eyaleti Başbakan’ı Volker Bouffier eşi Ursula Bouffier ile Karabaş-i Veli Tekkesi’nde sema gösterisi izledi. Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bouffier, semazenler hakkında çok sayıda kitap okuduğunu ve detaylı bilgiye sahip olduğunu, ancak sema gösterisini ilk defa izlediğini söyledi. Semadan çok etkilendiklerini vurgulayan Bouffier, “Tanrıya olan bu mistik yükseliş biz yabancılar için çok değişik bir olay. O nedenle çok özenle ve dikkatle izledik. Biz hatıralarımızdan hiç çıkmayacak bir gece yaşadık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!