Güncelleme Tarihi:
Geniş katılımın olduğu resepsiyonda Büyükelçi Karslıoğlu'na isminin yazılığı olduğu Orduspor forması hediye edildi. 52 numaralı Orduspor formasını Ordulu öğretmen Mehmet Şaşmaz'ın elinden alan Karslıoğlu, "Sporda da gençlerimiz her geçen gün başarılı oluyorlar. Mesut Özil başarılı oldukça hepimiz seviniyoruz" dedi.
Sorumluluk hepimizin
Büyükelçi Karslıoğlu, kendisininde bir gurbetçi çocuğu olduğunu dile getirip "1960 darbesinden ötürü Almanya'ya gelen babamın gayesi burada çalışmak değildi. Sirkeci'den kalkan trenle Münih ve Almanya'nın bir çok kentine çalışmaya gelen insanlarımızın durumunu anlamak lazım. Bunları düşündükçe çok duygusallaşıyorum. Aslında acı vatan olarak niteledirdiğimiz Almanya, bence tatlı vatan oldu. Çünkü ben de babamın geldiği bu ülkede çocukluğumu yaşadım. Kaiserslautern takımına sempati duyardım. Trenle otomobille şimdi sizlerin çocuklarınızın yaşadığı Türkiye'ye tatile gitme duygusunu yaşadım. Kader kısmet, şimdi büyükelçi olarak sizlerin karşısındayım. Büyük bir heyecan duyuyorum. Dedelerimizin babalarımızın başlattığı bu göçte hepimizin de artık sorumluluk taşıması gerekiyor. Kültürümüzü, inancımızı unutmadan yaşadığmız topluma da borcumuzun bilinci içinde olmayız. Çünkü bu ülkede hayat kurduk ve hayat bulduk. Bakın artık siz, çocuklarınız ve torunlarınız burada kalıyorsunuz. Hep birlikte kopmadan mücadelemizi sürdürelim” dedi.
Kendiside göçmen çocuğu
Büyükelçi Karslıoğlu şöyle devam etti: "Takım eksik veya halledilmemiş sorunlar olsa da burası artık bizim vatanımız. Bunu unutmamak gerekir. Biz yüzde yüz Almanınız. Yine yüzde yüz Türk ve Müslümanız. Sizden tek ricam çocuklarınızı buralara getiren, kültürümüzü, inancımızı onlara öğretin. Anneler, babalar, dedeler Türkiye'de aldığınız evlerin büyük kısmı kullanılmıyor, boş duruyor. Bunları satınız. Bu parayı da buradaki çocuklarınız torunlarınızın eğitimi için harcayınız. Artık Türk topmunun içinden çok sayıda yönetilen değil, yöneten gençlerimiz çıksın. Gençlerimiz meslek öğrensin. Almanya'da gelecek 4 yılda 100 bin işletme kapanacak. Gençlerimiz meslek öğrenip bu ülkedeki işletlemeleri üzerlerine alsınlar. İsteyen tabiiki üniversitede okuyabilir. Hatta meslek eğitimi sonrası da yüksek okul okunabilir. Bunun örneği görülmeye başlandı. Mutluluk verici. Çoğalırsa daha da mutlu olacağız" diye konuştu.
BASF'ı gezdi
Büyükelçi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Ludwigshafen kentinde bulunan kimya devi BASF fabrikasını gezdi. Karslıoğlu'nu BASF Ludwigshafen Genel Müdürü Dr. Bernhard Nick ve BASF Türk Kimya Sanayi ve Ticaret müdürü Volker Hammes karşıladı.
Ürünlerin yer aldığı şirket müzesinde Paşa Marifet Kayaoğlu, Büyükelçi Karslıoğlu'na bilgi verdi. BASF Türkiye sorumlusu Dr. Hammes İstanbul-Pendik ve Gebze Dilovası'nda toplam 771 kişinin çalıştığına işaret ederek, "Geçtiğimiz yıl içinde Türkiye'de 832 milyon Euro ciro sağladık. Bu bir yıl öncekine göre yüzde 28,2 oranında büyüme demek" dedi.
Büyükelçi daha sonra Ludwigshafen BASF'da meslek eğitimi gören ve çalışan Songül Uzan, Mustafa Çoktaşar ve Yıldırım Kanat ile sohbet etti.