Bundesliga'da toplu sonuçlar

Güncelleme Tarihi:

Bundesligada toplu sonuçlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2011 17:54

Almanya 1. Bundesliga’da 11. haftada Stuttgart sahasında konuk ettiği Dortmund Lider B. Münih Bavyera derbisinde Nürnberg’i 4-0 yenerken, üst sıralar için oynayan iki takımın mücadelesinde Schalke, Veltins Arena’da Hoffenheim’ı Raul ve Huntelaar’ın golleriyle 3-1 mağlup etti.

Haberin Devamı

ALMANYA 1. Bundesliga’da 11. haftasında Stuttgart sahasında ligdeki son dört maçından da üç puanla ayrılan Dortmund ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşma Dortmund takımının trafikte kalması nedeniyle 15 dakika geç başladı. Ev sahibi ekip hafif sakatlığı nedeniyle hafta arası Almanya kupasında forma giymeyen Serdar’ın 22. dakikada ki golüyle 1-0 öne geçti. Konuk ekip bu gole 45+1 dakikada Piszczek ile karşılık verdi. İkinci yarıda iki takımında çabası sonucu değiştirmeye yetmezken son şampiyon Dortmund beş hafta sonra puan kaybederken ligte de üçüncü sıraya geriledi. Konuk ekipte İlkay Gündoğan maçı kenardan seyretti.

B. MÜNİH’TEN GÖVDE GÖSTERİSİ

Bundesliga’da lider B. Münih sahasında Allianz Arena’da Bavyera derbisinde 69 bin seyirci önünde Nürnberg’i 4-0 mağlup etti. Ev sahibi ekibin gollerini Gomez(2 dk. 68 dk), Schweinsteiger(19 dk), Ribery(39 dk) kaydetti. Maçta gol perdesini başlama vuruşundan sadece 85 saniye sonra açan Gomez’in golü ev sahibi takımın bu sezon attığı en çabuk gol olarak istatistiklere geçti. Bu sonuçla B. Münih liderliğini devam ettirirken bu hafta ikinci sıraya yükselen Schalke’nin dört puan önünde yer aldı.

SCHALKE GELİYOR

Ligde üst sıraları hedefleyen iki takımın mücadelesinde Schlake sahsında konuk ettiği Hoffenheim’ı 3-1 mağlup ederek şampiyonluk yarışında çok önemli bir engeli geçti. Ev sahibi ekibin gollerini Raul(28 dk) ve biri penaltıdan olmak üzere 73(penaltı) ve 76. dakikada Huntelaar kaydetti. Konuk ekibin tek golü ise 63. dakika İbiseviç’ten geldi. Maçın en ilginç anı Raul’ü ilk yarıda attığı golün eline çarparak filelerle buluşması sonrası yaşandı. Maçın hakemi gol sonrası Raul’e topa bilerek mi elle dokunduğunu sordu. İspanyol yıldız ayağından sekerek eline çarptığını söyledikten sonra hakem golü verdi. Bu galibiyetle ev sahibi ligde ikinci sıraya yükseldi.

GOL DÜELLOSU HERTA BERLİN’İN

Ligin orta sıralarında yer alan iki takımın maçında H. Berlin deplasmanda Wolfsburg’u 3-2 mağlup etti. Gol düellosu şeklinde geçen karşılaşmada konuk ekibin gollerini Raffael(27 dk), penaltıdan Kobiaschvili (37 dk.) ve Lasogga(85 dk) atarken ev sahibi takımın golleri Hırvat golcü Mandzukiç (31 dk) ve Schaefer’den(84 dk) geldi. Berlin’in 33. dakikada Ramos ile attığı gol ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Ev sahibi takımda bir gol atan Hırvat milli takımında da forma giyen Mandzukiç bu sezon takımının son 10 golünden de yedisi kaydetmiş oldu. H. Berlin’de forma giyen Tunay Torun maçı kulübeden izledi.

Ligin üst sıralarında yer alan iki takımın mücadelesinde Mönchengladbach evinde Hannover’i 2-1 mağlup etmeyi başardı. Ev sahibi ekibin 21 ve 51. dakikalarda kaydettiği goller genç yıldızı Reus’un ayağından geldi. Karşılaşmada Hannover’in tek sayısını ise 26. dakikada Pogatetz kaydetti.

B.LEVEKUSEN’A FREİBURG MORALİ

Almanya 1. Bundesliga’da 11. haftanın açılış maçında B. Leverkusen deplasmanda lig sonuncusu Freiburg’u 2. dakikada Ballack’ın golüyle 1-0 mağlup etti. Konuk ekipte Ömer toprak 90 dakika forma giyerken, uzun bir aradan sonra ilk onbirde sahaya çıkan Eren Derdiyok 74 dakika oyunda kaldı. Bu arada B. leverkusen’ın golünü kaydeden Ballack’ın karşılaşmada girdiği bir ikili mücadele sonrası burnu kırıldı ve 65. dakikada oyundan alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!