Bundesliga'da Dortmund fırtınası

Güncelleme Tarihi:

Bundesligada Dortmund fırtınası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2015 13:44

Lider Dortmund Hannover'i deplasmanda 4-2 yendi. Dört maç sonunda attığı gol sayısını 15'e, puanını da 12'ye çıkardı. Sarı siyahlı ekip, lig tarihinde hiçbir sezona bu kadar başarılı bir başlangıç yapmamıştı. Dortmund'un kazandığı maçta Hannover'in defans futbolcusu Felipe iki penaltı yaptırdı. Kalesine de bir gol attı.

Haberin Devamı

BUNDESLİGA'da sezonun dördüncü haftasını Dortmund lider olarak tamamladı. Hannover'i deplasmanda 4-2 yenen Dortmund, dört hafta sonunda dördüncü galibiyetini aldı. Hannover maçında Dortmund'un galibiyetinde Hannover defans futbolcusu Felipe'nin de büyük katkısı oldu. 28 yaşındaki futbolcu rakip Dortmund'un üç golünün atmasına neden oldu. İki kez penaltı yaptıran Felipe, kalesine de bir gol attı.

GOLLERİN İKİSİ PENALTIDAN

İlkay Gündoğan'ın ilk 11'de oynadığı maçta Dortmund, 18. dakikada Sobiech'in golüyle 1-0 yenik duruma düştü. 1-1 eşitliği getiren golü 35. dakikada Aubameyang penaltıdan attı. Mkhitaryan 44. dakikada sarı siyahları 2-1 öne geçirdi. Devrede bu skorla kapandı. 53. dakikada Sobiech kendisinin ve takımının ikinci golünü atarak skoru eşitledi: 2-2. 67. dakikada Felipe bu kez topu kendi kalesine gönderdi: 2-3. 85. dakikada Felipe maçtaki ikinci penaltıya sebebiyet verdi. Penaltıyı Aubameyang gole çevirince Dortmund maçı 4-2 kazan

Bundesligada Dortmund fırtınası
dı. 12 puanla lider olan Dortmund, Bundesliga tarihindeki en iyi sezon başlangıcını yaptı. Dortmund tarihinde hiçbir sezon bu kadar başarılı bir başlangıç daha yapamamıştı. Thomas Tuchel çalıştırdığı Dortmund, Bundesliga, DFB Kupası ve Avrupa Ligi olmak üzere üç kulvarda şimdiye kadar oynadığı dokuz resmi maçın tamamını galip bitirerek büyük bir başarı elde etti.

BAYERN'E PENALTI DESTEĞİ

Ligde ikinci sırada bulunan Bayern Münih ise sahasında Augsburg'u tartışmalı penaltı kararıyla 2-1 yendi. Halil Altıntop'un oyuna ikinci yarıda dahil olduğu karşılaşmada Augsburg, 43. dakikada Esswein'ın golüyle 1-0 öne geçti. 77. dakikada Lewandowski skoru 1-1 yaptı. 90. dakikada Costa'nın defans futbolcusuna çarpıp düşmesine orta hakem, yan hakemin uyarısıyla penaltı verdi. Penaltının haksız yere verildiğini savunan Augsburg yedek kulübesi ve sahadaki futbolcular uzun süre itiraz etti. İtirazlar sonuç vermedi. Penaltıyı kullanan Müller, Bayern Münih'i 2-1 öne geçirdi. Maçı 2-1 kazanan B. Münih, 12 puanla Dotmund'un ardından ikinciliğini korudu.

AYTAÇ SULU ATTI

Ligin yeni takımı Darmstadt, deplasmanda kaptanı Aytaç Sulu'nun attığı golle üç puanı aldı. Leverkusen'e konuk olan Darmstadt, 8. dakikada 1-0 öne geçti. Bu dakikada sağ taraftan kullanılan serbest vuruştan gelen topu iyi takip eden Kaptan Aytaç Sulu, topu kafayla filelerle buluşturdu. Takımını da 1-0 öne geçirdi. Golden sonra maça ağırlığını koyan Leverkusen, Darmstdat defansını aşamadı. Bulduğu gol pozisyonlarından da yararlanamayan Leverkusen, maçı 1-0 yenik tamamladı. Darmstadt'a galibiyeti getiren Aytaç Sulu, kariyerinde ilk kez Bundesliga'da rakip takıma gol attı. Aytaç, sezonun ilk maçında Hannover ile oynanan maçta kendi kalesine gol atmıştı. Bu sezon hem rakip takıma, hem de kendi kalesine gol atabilen futbolcu unvanına Aytaç Sulu böylece tek başına sahip oldu.

MEIER MUHTEŞEM DÖNDÜ

Dördüncü haftada üç puan alan bir diğer takımı ise Hertha Berlin oldu. Sahasında Stuttgart'ı konuk eden Hertha Berlin, maçı 2-1 kazandı. Hertha'nın gollerini Haraguchi ve Lustenberger attı. Konuk Stuttgart'ın tek golünü ise Sunjic kaydetti. Ligin yeni takımlarından İngolstdat sahasında Wolfsburg'u konuk etti. İki takım arasındaki maçta gol çıkmadı. Maç başladığı gibi 0-0 berabere bitince taraflar birer puana razı oldu. Frankfurt ile Köln arasında oynanan maçı izleyen 51 bin seyirci tam sekiz gole tanıklık etti. Evsahibi Frankfurt'un Köln'ü 6-2 yendiği karşılaşmada Alex Meier üç gol attı. Sakatlığı nedeniyle beş ay sahalardan uzak kalan Meier, muhteşem bir dönüş yaptı.

Gol krallığı

Gol Krallığı yarışında Bayern Münih'in golcüsü Thomas Müller, 6 golle ilk sırada yer alıyor. Müller'i 5 golle Borussia Dortmund'dan Aubameyang, 4 golle Eintracht Frankfurt'tan Castaignos takip ediyor.

Haberin Devamı

4. hafta sonuçları

Ligde 4. haftada oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar şöyle:
Borussia Mönchengladbach-Hamburg: 0-3
Bayern Münih-Augsburg: 2-1
Hannover 96-Borussia Dortmund: 2-4
Bayer Leverkusen- Darmstadt 98: 0-1
Hertha Berlin-Stuttgart: 2-1
İngolstadt-Wolfsburg: 0-0
Eintracht Frankfurt-FC Köln: 6-2
Hoffenheim-Werder Bremen: 1-3
Schalke 04-Mainz 05: 2-1

Haberin Devamı

5. haftanın programı

Ligde 5. haftanın programı şöyle:

18 Eylül Cuma: Mainz 05-Hoffenheim
19 Eylül Cumartesi: Wolfsburg-Hertha Berlin, Hamburg-Eintracht Frankfurt, FC Köln-Borussia Mönchengladbach, Werder Bremen- Ingolstadt, Darmstadt 98-Bayern Münih
20 Eylül Pazar: Stuttgart-Schalke 04, Borussia Dortmund-Bayer Leverkusen, Augsburg-Hannover 96

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!