Bundesliga'da antrenör kıyımı sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Bundesligada antrenör kıyımı sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2010 12:21

Almanya 1. Ligi'nde antrenör kıyımı sürüyor. Ligdeki 7. teknik adam kıyımı Hannover 96 kulübü tarafından antrenörleri Andreas Bergmann'ın işine son vermesiyle yapıldı.

Haberin Devamı

ALMANYA Birinci Futbol Ligi'ne teknik direktör kıyımı devam ediyor. Bundesliga'da bu sezon başından beri 7. teknik direktörün görevine son verildi. Almanya 1. lig Bundesliga'da Mainz 05'ün sezona başlamadan gönderdiği Jörn Andersen ile başlayan antrenör kıyımı ikinci hafta sonunda Dieter Hecking (Hannover 96) ile devam etti. Sırasıyla Michael Oenig (1. FC Nürnberg), Marcel Koller (VFL Bochum), Markus Babbel (VFB Stuttgart), Lucien Favre (Hertha Berlin) ile süren kıyımdan en son olarak ise Hannover 96 teknik adamı Andreas Bergmann nasibini aldı.


Son adam Bergmann
Son olarak Bundesliga'da bu sezon kötü gidişin faturasını Hannover 96 takımı teknik direktörü Andreas Bergmann'a kesti. Sezona başlayıp iki maç sonrası ilişkisini kestiği Dieter Hecking'in yerine gelen Bergmann 18. hafta sonunda gönderildi. Kendisiyle kulüp tarafından ilişkilerinin kesildiğinin söylendiğini belirten 50 yaşındaki Andreas Bergmann "Ne yazık ki bana bu kriz dönemini atlatmak için yeterli süre verilmedi. Oysa takımla iyi bir hazırlık dönemi geçirmiştik" diyerek üzgün olduğunu belirtti. Milli kalecisi Robert Enke'nin 10 Kasım 2009'da intihar etmesiyle başlayan kötü gidiş sürecinde Hannover ekibi 7 maçta sadece 1 puan alabildi.

Haberin Devamı

Yeni hoca Slomka
Bundesliga'da ikinci yarıya sahasında lig sonuncusu Hertha Berlin'e 3-0 yenilerek başlayan Hannover 96'ının sportif direktörü Jörg Schmadtke, en kısa sürede antrenör sorununa çare buldu ve Schalke'den iki yıl önce gönderilen 42 yaşındaki Mirko Slomka ile anlaştı. Şimdi 1899 Hoffenheim'ın antrenörü olan o zamanki Schalke antrenörü Ralf Rangnick'in görevine son verilmesiyle Bundesliga'da Schalke 'nin başına geçen Slomka tecrübe kazanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!