Bundesliga Panorama

Güncelleme Tarihi:

Bundesliga Panorama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2010 17:51

Dortmund, deplasmanda oynadığı 7 maçı kazanarak rekor kırdı. Sürprizlere sahne olan haftada, 5 deplasman takımı galip geldi.

Haberin Devamı

BUNDESLİGA’da hiç olmadığı kadar bu hafta sürpriz sonuçlar alındı. Son dakika golleri, deplasmanda alınan farklı galibiyetler, banko kazanır sanılan takımların boyun eğdiği bir haftayı geride bıraktık. Ligin kalitesi her geçen gün biraz daha ortaya çıkıyor. Özellikle yabancı futbolcular Bundesliga'yı seyredir hale getirdi. Dortmund deplasman tanımıyor. Sarı siyahlar, Freiburg deplasmanında galip geldi. 7 deplasmanın tamamını da kazandı, Bundesliga'da üst üste en fazla deplasman maçı kazanan takım olarak tarihe geçti. Liderlik keyfini de puan farkını açarak sürdürüyor.

Beş takımın deplasmanda galip geldiği 13. haftada tüm maçlarda gol atıldı. En farklı galibiyeti alan Hoffenheim, Frankfurt’ta patladı. Deplasmanda aldığı puanlarla zirvede kendisine yer bulan Mainz, kötü gidişe M’gladbach karşısında son dakika golü ile son verdi. K’lautern Nürnberg deplasmanında altın değerinde üç puanı rahat kazandı. Köln, Stuttgart'tan üç puanı tek golle aldı.

Schalke ile Bremen arasında oynanan maçta takımlardan biri krizden çıkacaktı. Bunu başaran Schalke oldu. Hem de farklı kazanarak. Schalke’de üç golü İspanyol dünya yıldızı Raul atarken, bir gol da Mertesceker’den geldi. Bu sezon ilk kez bir Alman futbolcu Schalke adına gol attı. Schalke’nin geride kalan 13 hafta içinde attığı 19 golün 18’ni yabancıları attı.

Zaten bu sezon Bundesliga’da gollerin büyük bölümünde yabancı krampların izi var. Annesi Alman, babası İspanyol Gomez’i de sayarsak Bundesliga’da en çok gol atan 12 futbolcunun tamamı yabancı. 12 golle Yunan'lı Gekas, 10 golle Senagal'li Cisse ve 9 golle Bosna Hersek'li Dzeko ilk üç sırayı paylaşıyor. Yabancı golcülerin başarısı takımların doğru transferini gösteriyor.

BİZİMKİLER SESSİZ KALDI
Bundesliga'daki Türk kökenli futbolcular haftayı formsuz tamamladı. Oynadığı futbolla öne çıkan futbolcu yok gibiydi. Geride kalan maçlarda oynadıkları futbolla göz dolduran Bundesliga'daki Türk kökenli futbolcular, sanki ağız birliği edermişçesine hepsi de bu hafta çok formsuzdu.

Dortmund'lu Nuri Şahin, sezonun en formsuz haftasını geride bıraktı. Daha önce gole yakın duran, gol pozisyonları üreten Nuri, bu hafta etkisiz kaldı. Nuri'de milli takım yorgunluğu hissedildi. Milli takımdan yorgun dönen diğer bir futbolcu da Nürnberg'li Mehmet Ekici. Çok top kaybeden ve ikili mücadelelerde hep yenik çıkan Mehmet, 64. dakikada oyundan alındı. İlkay Gündoğan çok çabaladı ama Nürnberg'de herkes formsuz olunca onun çabası bir sonuç vermedi.

Bu sezon ilk kez forma bulan Malik Fathi, sadece 38 dakika sahada kaldı. Halil Altıntop ilk 11'deydi. Çok çalıştı yine de gol atamadı. 67. dakikada oyundan alındı. İkizi Hamit ise bu haftayı kulübede mahkum olarak tamamladı. Freiburg'lu Ömer Toprak bir hafta önce sergilediği futboldan uzaktı. Defansta zaman zaman yaptığı hatalar büyük tehlikeler oluşturdu.

Leverkusen'li Eren haftanın belki de en formsuz futbolcusu oldu. Çok çabaladı, fakat B. Münih defansını aşamadı. Oyuna sonradan giren Naki, St. Pauli'nin gol umudu oldu. O da bekleneni veremedi.

Haberin Devamı

TOPLU SONUÇLAR

Schalke 4-0 W. Bremen
Frankgurt 0-4 Hoffenheim
M’gladbach 2-3 Mainz
Freiburg 1-2 Dortmund
Hannover 3-2 Hamburg
Nürnberg 1-3 K’lautern
Leverkusen 1-1 B. Münih
Stuttgart 0-1 FC Köln
St.Pauli 1-1 Wolfsburg

Haberin Devamı

HAFTANIN ON BİRİ

Kaleci: Sippel (K'lautern)
Defans: Beck (Hoffenheim), Metzelder (Schalke), Subotic (Dortmund), Schulz (Hannover)
Orta saha: Illicevic (K'lautern), Reus (M’gladbach), Schweinsteiger (B. Münih), Farfan (Schalke)
Forvet: Raul (Schalke), Ibiseviç (Hoffenheim)

GOL KRALLIĞI

Gekas ve Cisse gol atamadı. Wolfsburg'lu Dzeko tek gol attı. Hem takımını yenilgiden kurtardı hem de rakiplerine bir gol daha yaklaştı.

11 Gol
Gekas ..... Frankfurt
10 Gol
Cisse ..... Freiburg
9 Gol
Dceko ..... Wolfsburg
Haftanın öne çıkanları

FUTBOLCU..... Raul (Schalke)
TEKNİK DİREKTÖRÜ ....Ralf Rangnick (Hoffenheim)
TAKIMI ............ Hoffenheim

PROGRAM
Mainz 05 Cuma Nürnberg
B. Münih Ctesi Frankfurt
Hamburg Ctesi Stuttgart
Hoffenheim Ctesi Leverkusen
Hannover Ctesi Freiburg
K'lautern Ctesi Schalke
Dortmund Ctesi M'gladbach
Werder Pazar St. Pauli
Köln Pazar Wolfsburg

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!