Bundesliga’nın Türkleri karar aşamasında

Güncelleme Tarihi:

Bundesliga’nın Türkleri karar aşamasında
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2010 16:54

Her yıl olduğu gibi bu yılda daha sezon sona ermeden transfer dedikoduları başladı. Bu sene özellikle şu ana kadar Bundesliga’nın Türkleri transfer dedikodularında ön plana çıkan isimler oldu.

Haberin Devamı

BUNDESLİGA’DA sezonun sona ermesine dört hafta var. Halen kim düşecek kim kalacak belli değil. Ama gerçek olan bir şey resmi olmasa bile transfer sezonun başlamış olması. Takımlar Dünya Kupasının oynanacağı bu yıl şimdiden yeni sezon planlarını yapmaya başladı. Sezon sonuna gelinirken Almanya’da transfer dedikodularının başrolünde birçok Türk futbolcuda yer alıyor. Werder Bremen’in yıldızı Mesut Özil’den, Nürnberg’in bu sene göze batan genç oyuncusu İlkay Gündoğan’a, milli takımımızda yer alan Altıntop kardeşlere kadar birçok Türk yıldız futbolculuk kariyerleri için karar aşamasına geldi. Bunlardan bazıları bu sene bonservis bedeli ödenmeden serbest kalırken, bir kısmı son yıllarda büyük aşama kaydederek Avrupa ve Türkiye’de özellikle üç büyüklerin transfer listesine girdi.

Haberin Devamı

Hamit Altıntop- Bayern Münih
Bayern Münih takımında forma giyen milli futbolcumuz Hamit Altıntop’un şu an ki piyasa değeri 6,5 milyon Euro gözüküyor. Ancak sezon sonunda Münih ile sözleşmesi sona erecek olan Hamit serbest kalacak. Kendisi her ne kadar önce Bayern Münih dese de kulübü şu ana kadar ona bir teklifte bulunmadı. Türkiye’den Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş onu almak istiyor ama o futbola Avrupa’da devam edeceğim deiyor. Son olarak Atletico Madrid’in geçtiğimiz haftalarda kendisi ile görüştüğü iddia edildi. Bu sene Van Gaal yönetimindeki Bayern Münih’te fazla forma şansı bulamayan Hamit’in kalması zayıf bir ihtimal gibi gözüküyor. Hamir bu sezon şu ana kadar Bundesliga’da 14 maçta forma giyerken gol atamadı. Almanya Kupasında ise 3 maçta 1 golü var. Şampiyonlar liginde ise sadece üç defa oynadı.


Mesut Özil- Werder Bremen
Werder Bremen’in transferini hala çözemediği problemli oyuncusu. Önümüzdeki sezon sona erecek sözleşmesini uzatmak bastıran Bremen yönetimi bu oyuncudan “Daha bir senelik anlaşmam var. Konuşmak için erken” cevabını alıyor. Bu arada Mesut için başta Barselona, Valencia, Arsenal ve Manchester City olmak üzere İngiliz ve İspanyol kulüpleri yarış halinde. Onu Dünya Kupasından önce kadrolarına katmak için büyük çaba sarf ediyorlar. Mesut 2008 yılı başında Schalke’den Bremen’e 4 milyon 250 bin Euro’ya gelirken bugün değeri 20 milyon Euro’nun üzerine çıktı. Mesut bu sezon Bundesliga’da 28 maça çıkarken 8 gol attı 16 gol pası verdi. Almanya Kupasında finale çıkan Bremen ile dört maçta oynarken gol atamadı. Avrupa liginde eleme turu da dahil olmak üzere toplam 10 maçta forma giydi, 1 golü attı, 11 asisti var.

Haberin Devamı

(Halil Altıntop- Frankfurt)
Schalke’de sezon başında Felix Magath’ın takımın başına gelmesinin ardından zor günler yaşayan Halil Frankfurt’a kiralık olarak gelince Skibbe’nin gözdesi oldu. Alman teknik adam sezon sonunda serbest kalacak futbolcuyu önümüzdeki iki yıl için kadroya katmaya çalışıyor. Ama o daha kararını vermediği söylüyor. Avrupa Kupalarında mücadele edecek bir takımda oynamayı düşündüğünü belirtiyor. Kadere bakın ki kulüp onu çok istiyor o ise kararsız. Piyasa değeri 3 milyon Euro civarında. Halil bu sezon toplam 18 lig maçında rakip fileleri sadece iki defa havalandırırken bir golde Almanya kupasında attı.


İlkay Gündoğan- Nürnberg
Geçtiğimiz yılın başında 500 bin Euro’ya Bochum’dan Nürnberg takımına transfer oldu. Şu an ki değeri 1 milyon Euro civarında. Leverkusen’ın kendisiyle ilgilendiği haberleri bir süre Alman basının da yer aldı. 19 yaşındaki genç futbolcu bu sene 19 lig maçında iki gol atarken bir de gol pası verdi. Almanya kupasında da iki maçta forma giyen İlkay bir gol atıp bir de asist yaptı. Şu an da ligde sonran ikinci durumda bulunan Nürnberg’in düşmesi halinde bu kulüple 2012 yılına kadar sözleşmesi bulunmasına rağmen iyi bir paraya Leverkusen’a gitme ihtimali var.

Haberin Devamı

Ömer Toprak- Freiburg
Freiburg takımının alt yapısından yetişen Ömer iki yıl önce Almanya’nın gelecekteki yıldızları arasında gösteriliyordu. Ancak geçen yıl geçirdiği kazayla bir an da futbol hayatı tehlikeye girdi. Ama o savaştı ve yeniden takımdaki yerini aldı. Şu ana kadar 11 lig maçında oynadı. Piyasa değeri 3 milyon Euro ve Leverkusen’ın transfer listesinde. Ligde zor günler yaşayan Freiburg ile 2012 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Ama takım düşerse orada kalır mı bilinmez?



Serdar Taşçı- Stuttgart
Stuttgart ve Alman milli takımının defansında görev yapan Serdar Taşçı bu kulübün alt yapısından yetişti. Stuttgart ile 2014 yılına kadar sözleşmesi bulunan Serdar için başta Juventus olmak üzere bazı İtalyan takımlarını devrede olduğu belirtiliyor. Yeni antrenör Gross ile arası pek iyi olmayan Serdar Taşçı’nın gelecek iyi bir teklifle takımdan ayrılması mümkün gözükürken o Dünya Kupasını bekliyor. Serdar bu sezon 24 lig maçında iki gol atarken, 6 şampiyonlar ligi karşılaşmasında da bir gol buldu. Almanya kupasında da üç kez forma giydi. Piyasa değeri 10 milyon Euro gözüküyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!