Bundesliga İlkay, Mehmet duellosuyla başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Bundesliga İlkay, Mehmet duellosuyla başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2012 10:57

Almanya Bundesliga'nın lig fikstürü çekildi. 50. sezonun ilk haftası Werder Bremen'li Mehmet Ekici ile Borussia Dortmund'lu İlkay Gündoğan'ın duellosuna sahne olacak. Aynı zamanda bu karşılaşma 49 yıl önce Bundesliga'nın startını veren iki ekibin arasındaki rövanş maçı olacak.

Haberin Devamı

Almanya 1. Futbol Ligi Bundesliga'nın 2012/2013 sezonu lig fikstürü belirlendi. Alman Futbol Federasyonu ve Alman Futbol Birliği'nin birlikte yaptıkları fisktür planında son iki yılın şampiyonu Borussia Dortmund sahasında Werder Bremen ile oynayacak.

Böylelikle 50. sezonun ilk haftası Werder Bremen'li Mehmet Ekici ile Borussia Dortmund'lu İlkay Gündoğan'ın duellosuna sahne olacak. Aynı zamanda bu karşılaşma Bundesliga'nın 49 yıl önce başladığı karşılaşmanında rövanşı olacak.

49 yıl öncesi gibi start alacak

Her iki takımında Bundesliga'nın kuruluşunda yer aldığı Borussia Dortmund- Werder Bremen takımları 24 Ağustos cuma günü karşı karşıya gelecek. Dortmund Signal İduna Park'ta saat 20.30'da başlayacak olan karşılaşma ARD ve özel kanallar SKY ve Liga Total'dan canlı olarak naklen yayımlanacak.

1963 yılında başlayan Bundesliga'nın ilk karşılaşmasıda Werder Bremen sahası Weser Stadı'nda Borussua Dortmund'u 3-2 mağlup etmişti. Bundesliga'nın ilk golünü Timo Konietzka ile atmasına rağmen Dortmund ilk maçta yenilerek evine dönmüştü.

Bayern Münih, Fürth'te start alıyor

Bayern Münih ise bu sezon ilk kez Bundesliga'ya yükselen Greuther Fürth ile deplasmanda oynayacak. Tekrar bir yıllık aradan sonra Bundesliga'ya dönen Eintracht Frankfurt'un konuğu ise Ömer Topraklı Bayer Leverkusen olacak. Fortuna Düsseldorf'da FC Augsburg ile daplasmanda karşılaşacak.

Hannover 96 evinde Schalke 04 ile oynarken, Borussia Mönchengladbach ise Eren Derdiyok'un yeni takımı 1899 Hoffenheim'la sahasında sezona start verecek. Gökhan Töre ve Tolgay Arslan'lı Hamburg kendi seyircisi önünde Nürnberg'le karşılaşacak. Serdar Taşçı ve Tunay Torun'un forma giydiği yardımcı antrenörlük görevini Erdinç Sözer'in yaptığı VFB Stuttgart ise Wolfsburg'u ağırlayacak. Mainz ise Freiburg'u konuk edecek

Bundesliga'da ilk hafta:

Borussia Dortmund - Werder Bremen
Hannover 96 - Schalke 04
Borussia Mönchengladbach - 1899 Hoffenheim
VfB Stuttgart - VfL Wolfsburg
SC Freiburg - 1. FSV Mainz 05
FC Augsburg - Fortuna Düsseldorf
Hamburger SV - 1. FC Nürnberg
Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen
SpVgg Greuther Fürth - Bayern Münih

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!