Bundesliga başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Bundesliga başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2015 11:27

23 Mayıs'ta Bayern Münih'in şampiyonluğuyla sona eren Bundesliga, 84 gün aradan sonra yeniden start alıyor. Hasretle beklenen ligin ilk maçında şampiyon Bayern Münih ile baraj maçıyla lige tutunan Hamburg karşı karşıya geliyor. ARD'de canlı yaylanacak maçın başlama saati 20.30.

Haberin Devamı

Bundesliga'ya olan hasret bugün son buluyor. Tam 84 gün aradan sonra Bundesliga yeniden başlıyor. 18 takımın mücadele ettiği ligdeki ilk karşılaşma bugün Saat 20.30'da Münih Allianz Arena'da son şampiyon Bayern Münih ile ligi 16. sırada bitirip baraj maçları sonunda düşmekten kurtulan Hamburg arasında oynanacak. Sezonun ilk mücadelesini Alman Birinci Kanalı ARD naklen yayınlıyor.

18 TAKIMLI LİG

İlk kez 1963-1964 yılında oynanan Bundesliga'da şimdiye kadar en çok Bayern Münih şampiyon oldu. Tam 24 kez şampiyonluk kupası kazanan Bayern Münih, son üç sezondur da bu şampiyonluğu kimseye kaptırmak istemiyor. Bu sezonun da açık ara favorisi olan B. Münih, şampiyon olması durumunda dört kez üst üste lig şampiyonluğu elde eden takım olarak Bundesliga tarihine adını yazdıracak. Ligde Bayern Münih, Maniz, Köln, Leverkusen, Dortmund, M'gladbach, E. Frankfurt, Augsburg, Ingolstadt, Hamburg, Hannover 96, Hertha Berlin, Hoffenheim, Schalke, Darmstadt, Stuttgart, Wolfsburg ve Werder Bremen mücadele edecek. Sezonun ilk yarısı 20 Aralık'ta oynanacak maçlarla tamamlanacak. İkinci yarı ise 22 Ocak'ta başlayacak. Fransa'da düzenlenecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası nedeniyle 2015-2016 Sezonu erken sona erecek. Sezonun son maçları 14 Mayıs Cumartesi günü oynanacak.

EN DEĞERLİSİ BAYERN MÜNİH

Ligde mücadele eden takımlar arasında sahip oldukları bütçe bakımında çok büyük farklar bulunuyor. Ligin yenisi Darmstadt ile Bayren Münih arasında bütçe farkı tam 551 Milyon Euro fark var. Bayern Münih'in bütçesi 568 Milyon Euro iken Darmstadt'ın bütçesi sadece 17 Milyon Euro. En fazla Alman futbolcuyu kadrosunda bulun

Bundesliga başlıyor
duran takım da Darmstadt. Bu yıl lige yükselen takımın kadrosunda 18 Alman futbolcu var. 18'er futbolcuyla en fazla yabancıya kadrosunda yer veren takımlar ise Augsburg ile Hamburg. Sezon en pahalı transferini yine Bayern Münih yaptı. Şampiyon takım Arturo Vidal'e 37 Milyon Euro ödedi.

LEVENT KISALAR ARASINDA

Bundesliga'da bu sezon boy gösterecek futbolcular arasında en kısa boylu olanı Pablo de Blasis ile Marcelo Diaz. Mainz'de oynayan Blasis'in boyu 1.65, Hamburg'lu Diaz ise sadece 1.66 boyunda. 1.70 boyundaki Levent Ayçiçek de kısa futbolcular arasında yer alıyor. Ligin en uzun boylusu Köln'de oynayan Thomas Kessler ve Wolfsburg'lu Koen Casteels. İki futbolcunun boyu da 1.97. Ligin en kilolu iki futbolcusu Zentner ve Meier. 96 kilo Zentner Mainz'da, aynı kiloya sahip Meier ise Frankfurt'ta oynuyor. Bu sezon ligin en yaşlısı 35 yaşındaki Hamburg'un golcüsü Oliç. Frankfurt'tun kadrosunda yer alan 17 yaşındaki Kosovalı Enis Bunjaki ligdeki tüm futbolcular arasında en genci.

İLK HAFTANIN PROGRAMI ŞÖYLE

Cuma
Bayern Münih - Hamburg (20.30)

Cumartesi
Leverkusen - Hoffenheim (15.30)
Augsburg - Hertha (15.30)
Werder Bremen - Schalke (15.30)
Mainz 05 - Ingolstadt (15.30)
Darmstadt - Hannover (15.30)
Dortmund - M'gladbach (18.30)

Pazar
Wolfsburg - E. Frankfurt (15.30)
Stuttgart - FC Köln (17.30)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!