Bulgaristan'da "Avrupa Otomobilsiz Günü"

Güncelleme Tarihi:

Bulgaristanda Avrupa Otomobilsiz Günü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2010 17:14

Avrupa Komisyonu tarafından ilan edilen "Avrupa Hareket Haftası" kapsamında Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da "otomobilsiz gün" ilan edilen bugün, şehir merkezi motorlu araçlara kapatıldı.

Haberin Devamı

Çevre Bakanı Nona Karacova’nın himayesinde düzenlenen etkinlikler kapsamında Sofyalı'lar toplu halde şehrin ana caddelerinde araç trafiği olmadan özgürce bisiklete bindi. Kent merkezindeki parlamento binasının önünde sona eren etkinliğe katılanlara hitaben bir konuşma yapan Belediye Başkanı Yordanka Fandıkova, üç yıl içinde Sofya’da 100 kilometre bisiklet yolu yapılacağının sözünü verdi. Fandıkova, çeşitli Avrupa fonlarından destek aranacağı proje kapsamında öncelikle kentin iki ucunda bulunan Mladost ve Lyülin semtlerinde bisiklet parkurları kurulacağını, bir sonraki aşamada ise bu iki semt arasında da bisikletçilere özel geçiş parkurları oluşturulacağını açıkladı.

Binden fazla kişinin bisikletleri ile katıldığı etkinliğin organizasyonu yapan Veloevolyütziya (Bisikletli Evrim) adlı sivil toplum örgütünün yetkilileri de Belediye Başkanının verdiği sözlerinin takipçisi olacaklarını kaydettiler. Etkinliğe ailesiyle birlikte bisiklet kullanarak katılan Çevre Bakanı Nona Karacova da yaptığı konuşmada, bisiklet kullanmanın sağlıklı ve en iyi sporlardan biri olduğunu söyledi. Karacova, bisiklet kullananların sayısının artmasının şehir içi trafiğini de rahatlatacağını bildirdi. Etkinlikler parlamento meydanında binlerce kişinin katıldığı halay ile sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!