Bulgar vizesi için dört gün beklediler

Güncelleme Tarihi:

Bulgar vizesi için dört gün beklediler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2012 11:03

Almanya’nın Crailsheim kentinden yola çıkan Nevşehirli Bayraktar Ailesi, Bulgaristan girişinde vize engeline takıldı. Çocuklarından Barış’ın (16), E-oturum kartını evde unutan aile, Sırbistan’ın Niş kentinden 60 Euro karşılığında Bulgar vizesi aldıktan sonra yolculuklarına devam edebildiler.

Haberin Devamı

AVRUPALI izincilerin E-Oturum kartı sıkıntısı devam ediyor. E-Oturum kartlarını almadan sıla yolculuğuna çıkan Avrupalı Türkler, Bulgaristan, Yunanistan ve Makedonya sınır kapılarından geri çevriliyor.

Üç haftalık yaz tatillerini memleketleri Nevşehir’de geçirmek için Almanya’nın Crailsheim kentinden sıla yolculuğuna çıkan Bayraktar Ailesi, Bulgaristan girişinde vize engeline takıldı. En büyük çocukları Barış’ın (16) E-Oturum kartını evde unuttukları için Bulgaristan’dan geri çevrildiklerini söyleyen baba Coşkun 48), şunları söyledi:

Dört gün beklediler
“Üç haftalık iznimizin ilk dört gününü yollarda geçirdik. Eşim Nejla (40), oğullarım Barış (16) ve Burak (11) ile çıktığımız tatil yolculuğumuzda en büyük oğlumuz Barış’ın E-oturum kartını evde unuttuğumuz için Bulgaristan’a giremedik ve Sırbistan - Bulgaristan girişinden bizi geri çevirdiler. Biz de Niş kentindeki Bulgaristan Başkonsolosluğuna giderek oğlumuza 60 Euro karşılığında Bulgar vizesi aldık. Orada beklediğimiz süre bizi canımızdan bezdirdi. İnsana doğru dürüst bilgi vermiyorlar ve kendileri ile de konuşulmuyor. Yaklaşık dört günümüzü orda konsolosluk önünden vize bekleyerek geçirdik. En sonunda aldığımız vizeyle yolculuğumuza devam ettik. Daha sonra E-oturum kartını Türkiye’ye getirteceğiz ki, dönüşte de aynı sorunu yaşamayalım diye ” dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!