Büke ayakta alkışlandı

Güncelleme Tarihi:

Büke ayakta alkışlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2011 23:08

Hollanda’nın seçkin salonlarından De Doelen’de ‘Bahar konseri’ veren ünlü piyanistimiz Burçin Büke, ayakta alkışlandı.

Haberin Devamı

Rotterdam Başkonsolosu Esen Altuğ’un davetlisi olarak Hollanda’ya gelen sanatçımızın Rotterdam kentindeki De Doelen salonunda verdiği konseri vatandaşlarımızın yanı sıra çok sayıda Hollandalı konuk da ilgile izledi. Lahey Büyükelçisi Uğur Doğan, Rotterdam Başkonsolosu Esen Altuğ, Hollanda Adalet eski Bakanı Ernst Hirsch Ballin, Türkler için Danışma Kurulu Başkanı (İOT) Aydın Akkaya ve Hollanda Türk İşadamları Derneği (HOTIAD) Başkanı Turgut Torunoğulları da konuklar arasında yer aldılar. Ünlü sanatçımız konserinde ‘Foça Tangosu’ adlı kendi eserinin yanı sıra Frederic Chopin, Sergei Prokofieff, Franz Liszt, George Gershwin gibi bestecilerin eserlerini yorumladı. Konser sonrası basın mensupları ile bir araya gelen ünlü piyanist Burçin Büke, gösterilen yoğun ilgiden dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Büke, daha sonra şunları söyledi: “Bu akşam güzel bir çalışmaya imza attık. Sanatımız karşısında bizi ayakta alkışladılar. Kendi müziğimize de ağırlık vermemiz lazım. 13. yüzyılda Dante neyse Avrupalılar için bizim de Mevlana’mız var, Yunus Emre’miz var mesela. Onlara da ağırlık vermemiz lazım. Sivas’ın köylerine gittim. Oralarda esinlendiğim şeyleri hemen tuşlara döküyorum. Yazın Foça’ya gittiğim için balıkçılardan esinlendim ve onlara bir beste yaptım. Belki buradan döndükten sonra Rotterdam için beste yapacağım.”

Rotterdam Başkonsolosu Esen Altuğ, “Toplumlararası kaynaşmayı sağlamak adına organize ettiğimiz geceye gösterilen ilgi bizi mutlu etmiştir. Türkler ve Hollandalılar arasındaki kültürel ilişkilerin geliştirilmesi için bu tür etkinliklere devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!