Bu yıl da birinci seçildi

Güncelleme Tarihi:

Bu yıl da birinci seçildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2011 17:06

HOLLANDA’da parlamento muhabirleri arasında yapılan geleneksel ankette Başbakan Mark Rutte, geçen yıl olduğu gibi 2011’in de ‘En başarılı politikacısı’ seçildi.

Haberin Devamı

Ankette Sosyalist Parti (SP) Lideri Emile Roemer ikinci, Sosyal İşler Bakanı Henk Kamp üçüncü oldu. Araştırma bürolarından Maurice de Hond tarafından yapılan ankette de Başbakan Mark Rutte ‘Yılın Politikacısı’ seçildi. Rutte, ankete katılanların yüzde 22’si tarafından desteklendi. SP Lideri Emile Roermer yüzde 21’lik grubun tercihiyle ikinci, Maliye Bakanı Jan Kees de Jager ise yüzde 12’lik tercih ile üçüncü oldu. Aynı araştırmanın ‘En başarılı kabine üyeleri’ kategorisinde Başbakan Mark m Rutte birinci, Maliye Bakanı Jan Kees de Jager ikinci, Güvenlik ve Adalet Bakanı İvo Opstelten üçüncü oldu.

Wilders başarısız

‘Yılın Başarısız Politikacıları’ sıralamasında PvdA (İşçi Partisi) lideri Job Cohen’i, popülist PVV’nin (Özgürlük Partisi) Lideri Gert Wilders ile Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Maxime Verhagen takip etti. ‘Yılın Meclis Grup Başkanları’ kategorisinde SP (Sosyalist Parti) Meclis Grup Başkanı Roemer birinci, D66 (Demokratlar66 Partisi) Meclis Grup Başkanı Pechtold ikinci, VVD (Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi) Meclis Grup Başkanı Stef Blok üçüncü oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!