‘Bu yıl 26 sandık açmayı planlıyoruz’

Güncelleme Tarihi:

‘Bu yıl 26 sandık açmayı planlıyoruz’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2023 10:41

Berlin’de faaliyet gösteren Türk Eğitim Derneği’nin iftarına konuk olan Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Almanya’da bu sene ilk kez dış temsilciliğin bulunmadığı bölgelerde sandık açmayı planladıklarını belirtti. Büyükelçi Şen, bunun için Alman makamlarıyla görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.

Haberin Devamı

RAMAZAN Bayramı dolayısıyla sivil toplum temsilcilerinin iftar etkinliklerine katılan Büyükelçi Başar Şen, son olarak Rüştü Kam tarafından kurulan Türk Eğitim Derneği’nin konuğu oldu. Almanya’nın ilk özel kütüphanesinin yer aldığı Türk Eğitim Derneği üyeleriyle sohbet eden Büyükelçi Şen, yaklaşan seçimlerle ilgili de yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 2014 yılında Başkonsolos olarak görev aldığı dönemde ve ardından Taşkent’te büyükelçi olarak görev aldığı dönemde yurt dışı temsilciliklerindeki seçimleri başarılı bir şekilde organize ettiklerini kaydeden Şen, katılımın artması için bu yıl daha fazla sandık açılmasını sağlamak istediklerini belirtti.

‘3 GÜN SANDIK AÇMAYI PLANLIYORUZ’
Büyükelçi Şen, Almanya’daki seçmenlerin 27 Nisan’dan itibaren 13 başkonsoloslukta kurulacak sandıklarda oy verebileceğini kaydederken, “Bu sene ilk kez dış temsilciliğimizin olmadığı yerlerde de sandık açmayı düşünüyoruz. Belirli merkezlerde hafta sonuna gelecek şekilde 3 gün olmak üzere sandık açmayı planlıyoruz. Örneğin Bremen’de önemli bir vatandaş kitlemiz var. Bremen’de 3 günlüğüne sandık açmayı düşündürüyoruz. Almam tarafıyla bu konuda mutabakata vardık. Bunun dışında Türk vatandaşlarının yoğun olduğu ancak başkonsolosluğumuzun bulunmadığı 13 farklı merkezde birer sandık açmak için girişimlerimiz devam ediyor. Eğer izin alırsak bu yıl ilk kez toplam 26 sandığa çıkacak. Böylelikle katılımın daha çok olmasını sağlamış olacağız” dedi. Büyükelçi Şen, öte yandan Kassel kentinde 14. başkonsolosluğun en yakın zamanda hizmete gireceğini ve bir başkonsolosun da görevlendirildiğini hatırlattı.

Haberin Devamı

‘Bu yıl 26 sandık açmayı planlıyoruz’

‘BÖLGEYİ YENİDEN AYAĞA KALDIRMAMIZ GEREKİYOR’
Almanya’daki Türk toplumunun depremde gösterdiği dayanışma ve çabanın takdire şayan olduğunu da ifade eden Şen, şunları söyledi: “Almanya’daki Türk toplumundan gurur duyduk. Türkiye ile bağlarının ne kadar mevcutlu olduğunu ve nasıl organize edebildiğini gösterdiler. Onların çabaları Alman tarafının da dikkatini çekti. Almanya, Hatay Altınözü’nde sahra hastanesi açtı. Yaklaşık 150 kişilik bir ekiple oradalar. Biz müteşekkiriz. Türk toplumunun burada bulunmasından kaynaklı olarak bunlar çabucak yapılabildi. Berlin Büyükelçiliğimizde açtığımız taziye defterini üst düzey devlet temsilcileri imzaladı. Bu, manevi bakımdan da önemli bir destekti. Depremin uzun süreli etkileri var. Deprem sadece akut mesele değil. Bugün olup sonuçları yarın kapanabilecek bir durum değil. Bölgeyi yeniden ayağa kaldırmamız gerekiyor. Yıkım büyük. Yıkılanları yerine koymak için çaba gerektirecek. Ayni yardımların yanı sıra bu sefer mali konuda yardım etmek gerekecek. Devletimiz yararların sarılması için elinden geleneği yapıyor. Deprem manşetlerden indi ama insanların acıları devam ediyor. O insanlara yardımlarımızın devam etmesi gerekiyor.”

Haberin Devamı

KİTAP HEDİYE ETTİ
Türk Eğitim Derneği Kurucusu ve Başkanı Rüştü Kam ise dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Türkiye’de farklı bölgelere şu ana kadar 8 gezi düzenlediklerini kaydeden Rüştü Kam, bu yıl ise Almanya’da Türk izlerinin peşinde gideceklerini belirtti. Tarihçi Latif Tekin ile birlikte bir tarih gezisi düzenleyeceklerini kaydeden Kam, ayrıca mayıs ayında Berlin yakınlarında 3 günlük eğitim kampı düzenleyeceklerini de söyledi. Rüştü Kam, konuşmalar sonrası Büyükelçi Şen’e kitap hediye etti.

BAKMADAN GEÇME!