Bu para çıldırtır: 24 milyon Euro

Güncelleme Tarihi:

Bu para çıldırtır: 24 milyon Euro
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2006 00:00

Almanya´da haftalardır altı doğru sayı ile süper sayıyı doğru bilen çıkmadığı için, bu akşamki çekilişte büyük ikramiye 24 milyon Euro´yu geçti. 24 milyon Euro´luk jackpotu kırmak için loto bayilerine akın yaşanıyor. Büyük ikramiyeyi kazanma ihtimali 140 milyonda bir olsa da yatırılacak olan 1 Euro´luk kuponla bile 24 milyon Euro kazanma ihtimali bulunuyor.

Haberin Devamı

Alman Lotosu´nda yedi haftadır biriken jackpotun 24 milyon Euro´ya çıkması ülkede büyük bir loto heyecanının yaşanmasına neden oldu.

Bu akşam yapılacak olan çekilişe katılmak için doldurdukları kuponları yatırmak isteyenler bayilerin önlerinde uzun kuyruklar oluşturdular.

1 Euro´ya, 24 milyon

Uzmanlar, bir çekilişte altı doğru rakamı doğru tutturma ihtimalinin 14 milyonda bir olduğunu söylerlerken "Altı doğru artı süper sayıyı bilme ihtimali daha da düşük. 140 milyonda 1" dediler.

Fakat buna rağmen bir kuponda yaklaşık 1 Euro karşılığı (75 Cent artı 25 Cent işlem parası) sadece 1 kolon doldurulması halinde bile 24 milyon Euro´nun kazanabilineceğine dikkat çekildi.

Bir kişiye çıkabilir

Jackpotun henüz 21 milyon Euro olduğu geçtiğimiz hafta ki çekiliş öncesi bile loto oynayanların sayısında büyük bir artış olduğuna dikkat çeken loto idaresi sözcüsü, "Bugünkü çekilişten dolayı kasalarımıza yüzde 40 daha fazla para girmesini bekliyoruz.

Oynayanların sayısının bu kadar yüksek olması, jackpotu ukırılma ihtimalini de yükseltiyor" dedi. 25 Mayıs 2005´te sadece bir kişi altı doğru artı süper sayıyı bilmişti. Baden Württemberg´li talihli burada yanlız başına 23,9 milyon Euro´nin sahibi olarak "Tek başına en yüksek ikramiye kazanan kişi" olarak loto tarihine geçmişti.

Loto sözcüsü, "Bu akşamki çekilişte bu rekor kırılabilir. Bir kişi altı doğru artı süper sayıyı bilirse en az 24 milyon Euro´nun sahibi olabilir" dedi. 7 Ocak 2006´daki çekilişte 8 kişi altı doğru artı süper sayıyı bildiği için kişi başına sadece 1 milyon Euro kazanmıştı.

FRANKFURT

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!