"Bu oyunlarla dünyaya ses vereceğiz"

Güncelleme Tarihi:

Bu oyunlarla dünyaya ses vereceğiz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2012 13:35

2. Uluslararası Rumi Çocuk Spor Oyunları, 23 ülkeden 157 yabancı ve 71 Türk sporcunun katılımıyla Konya'da başladı.

Haberin Devamı

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Selçuklu Belediyesi Spor Salonu'nda düzenlenen açılış törenindeki konuşmasına, YGS'de Türkiye birincisi olan Konya Özel Merve Büyükkoyuncu Fen Lisesi öğrencisi Abdullah Coşkun'u tebrik ederek başladı.

2. Rumi Uluslararası Rumi Çocuk Spor Oyunları'na ev sahipliği yapan Konya'nın TRT 34. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında 40 ülkeden 500 çocuğu misafir ettiğini ifade eden Doğan, “Bu durum aslında bize Konya'nın eski bir başkent olduğunu hatırlatıyor. Bir başkentin dünyaya bir ses vermesi gerekir. Biz bu oyunlar vasıtasıyla dünyaya bir ses vereceğiz. O ses barış sesidir, sevgi sesidir. Bu sesi tüm dünyaya duyurmak için aramızda bulunan tüm sporculara teşekkür ediyorum” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise Konya'nın ev sahipliği yaptığı programlarla büyük bir şehir olduğunu ispat ettiğini söyledi.

Dünya'nın bir çok ülkesinden sporcu ve çocuğu Konya'da misafir etmekten memnuniyet duyduklarını anlatan Akyürek, şöyle konuştu:
“Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Belarus, Bosna-Hersek, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Gürcistan, İran, İsviçre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kosova, Makedonya, Mısır, Moldova, Romanya, Rusya, Sırbistan, Suriye, Slovakya, Ukrayna ve Yunanistan'dan misafirlerimiz var. Konyalılar adına bütün misafirlerimize tekrar 'hoşgeldiniz' diyor, tüm takımlara başarılar diliyorum.”

Protokol konuşmalarının ardından oyunların düzenlenmesinde destek veren kurum ve kuruluşlara plaket verildi.

Ardından sporcular tarafından geçit töreni yapıldı ve halk oyunları sergilendi.

Halter, karate tekvando, bisiklet, satranç ve ritmik cimnastik branşlarında yapılacak oyunlar 23 Nisan'da sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!