‘Bu olay koalisyona zarar vermiştir’

Güncelleme Tarihi:

‘Bu olay koalisyona zarar vermiştir’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2020 14:04

Almanya’nın Thüringen Eyaleti’nde CDU’lu milletvekilleri, AfD’yle birlikte FDP’li Thomas Kemmerich’i başbakan seçti. CDU’nun federal hükümetteki koalisyon ortağı SPD’nin Eş Başkanları Saskia Esken ile Norbert Walter Borjans bu olayın koalisyona zarar verdiğini söyledi.

Haberin Devamı

ALMAN haber ajansı dpa’ya konuşan Saskia Esken, “Bu olaydan SPD mi kazançlı çıktı?” sorusuna, “Korkarım, bu olaydan AfD kazançlı çıkmıştır. Burada asıl belirleyici olan, demokrasi kazanan mı yoksa kaybeden mi sorusu.” Norbert Walter Borjans ise şöyle dedi: “Bu çok ciddi bir konu. Burada söz konusu olan Federal Cumhuriyet’in demokrasi kültürü. AfD demokrasiyi kullanarak iktidara gelmek istiyor. Ama demokrasinin altını oyuyor. Diğer partilere kıyasla aradaki fark bu, endişe duymak. SPD, sağa karşı hep bir kaleydi ve öyle de kalacak.”

“SPD bu olayı kullanarak, koalisyonu terk eder mi?” sorusuna, Esken şu cevabı verdi: “Biz taktiklerle hareket etmiyoruz. Biz başka eyaletler için de dramatik sonuçları olacak bu tabu yıkımına karşı sorumluluk almak zorundayız. Koalisyon bundan zarar görmüştür. Çünkü CDU’yla şu an nerede durduğumuzu bilmiyoruz. Birçok soru, güven ilişkisini aydınlığa kavuşturmak için cevap bekliyor.”

Haberin Devamı

‘Bu olay koalisyona zarar vermiştir’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!