Bu kadar cinayet nasıl işlendi

Güncelleme Tarihi:

Bu kadar cinayet nasıl işlendi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2012 11:13

Bavyera Eyaleti Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı Franz Schindler, NSU cinayetleri ile ilgili ifade veren Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın eski Bavyera Başkanı Gerhard Forster’e fırça attı: “Madem her şey güllük gülistanlık, bu kadar cinayet nasıl işlendi.”

Haberin Devamı

ALMANYA’da neonazi cinayetlerini araştıran Bavyera Eyaleti Meclis Araştırma Komisyonu, eski istihbarat başkanlarından Gerhard Forster’i dinledi. 1994 yılından 2001 yılına kadar Bavyera Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanlığı’nı yürüten Forster, neonazi cinayetlerinin ilk üçünün kendi dönemine rastladığını, yaptıkları araştırmada ise bir sonuca ulaşamadıklarını söyledi.

BAŞKA NE YAPABİLİRİZ?
Dönemin İçişleri Bakanı Günther Beckstein’in talebi üzerine aşırı sağcılar arasında bulunan muhbirlere konuyu sorduklarını belirten Forster, “Ancak çıkan sonuç sıfır oldu” dedi. Bavyera Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın tüm birimlerinin kusursuz çalıştığını vurgulayan Forster, şunları söyledi:

“Biz kurum olarak ülkenin her karesine hakim değiliz. Bu imkanımız yok. Sadece takip edilmesi öngörülen aşırı grup ve kesimleri izliyoruz. Bireyleri teker teker kontrol etmek bizim görevimiz değil. NSU terör örgütü çok gizli çalışan küçük bir hücre, onlara yakın hiçbir elemanımız yoktu. Bu nedenle söz konusu üçlünün eylemlerinden önceden haberimiz olmadı. Olsa iyi olurdu. Başka ne yapabiliriz ki.”

ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPTIK
Üç saate yakın istihbarat başkanını dinleyen Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı SPD’li Franz Schindler, bu açıklamalar karşısında sinirlerine hakim olamadı. Forster’a tepki gösteren Schindler, “Madem her şey güllük gülistanlık, bu kadar cinayet nasıl işlendi? Siz sadece muhbirlerden gelen bilgilerle mi yetiniyorsunuz? Bilgiyi araştırıp bulmak sizin göreviniz değil mi?” diye çıkıştı. Buf sözler üzerine Forster, “Biz üzerimize düşeni yaptık. Gerisi polisin işi. Cinayetleri araştıran emniyet birimi bize konuyla ilgili başka bir şey sormadı” dedi.

Belgesi niye yok
ARAŞTIRMA Komisyonu’nun Yeşiller Partili üyesi Susanna Tausendfreund’un “İçişleri Bakanı’na ‘İpucu bulamadık’ diye bilgi verdiğinizi söylüyorsunuz, fakat bu konuyla ilgili ne bakanlığa verdiğiniz bilgi ne de neonaziler arasında yaptığınızı iddia ettiğiniz araştırmaya dair dosyalarda hiçbir belge yok. Bunu nasıl yorumluyorsunuz” sorusuna ise eski istihbaratçı cevap vermedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!