Güncelleme Tarihi:
-Tuzlu yiyecekler
Kalbe zararlı olduğu bilenen tuzlu yiyecekler beyin için de zararlı.
-Doymuş yağ
Harvard`da yapılan araştırmalara göre doymuş yağ oranı yüksek beslenmenin beyin fonksiyonlarına zarar verdiğini iddia ediyor. 6000 kadın üzerinde yapılan ve dört yıl süren araştırma, doymuş yağla beslenen kişilerin hafızasında zayıflama olduğunu, zeytinyağı, avokado gibi sağlıklı yağlarla beslenenlerin ise hafızasında güçlenme olduğunu gösteriyor.
-Kızarmış yiyecekler
İspanya'da yapılan araştırmalara göre kızarmış yiyeceklerin Alzheimer, Parkinson gibi nörolojik hastalıkları tetiklediğini gösteriyor.
-Şeker
Şekerin harika bir tadı olduğunu inkar edemediğimiz gibi, sağlık için fazlasınında ne kadar zararlı olduğunu iyi biliyoruz. Şeker dengenizin ayarlanmasında dikkat etmeli ve kontrollü olmalısınız. Fazla şeker hem sizi ağırlaştırır, hem de beyin fonksiyonlarınızı kilitler. UCLA Üniversitesi`nde yapılan araştırmalar fruktozun beyin aktivitelerini yavaşlattığını, hafızayı zayıflattığını ve insanı aptallaştırdığını gösteriyor.
-Düşük karbonhidratlı diyetler
Tufts Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre 22 ile 55 yaşları arasındaki düşük karbonhidratlı diyet uygulayan kadınların kavrama becerilerinde düşüş olduğu gözlemleniyor. Vücudunuzun karbonhidrata da ihtiyacı olduğunu unutmayın. Beyin fonksiyonlarının verimli çalışması için karbonhidrata ihtiyacı var. Tüm karbonhidratlar zararlı değildir. Faydalı karbonhidratları beslenme programınıza eklemeyi unutmayın.
-Cips, pizza ve diğer hamur işleri
Fast food çocukları aptallaştırıyor. Bu araştırmalarda da kanıtlandı. Ailelerin çocuklarına yeterli vakti ayırmamaları, hamur işine alıştırmaları sonucunda alınan kilolar, ağır diyet ve spor egzersizleri yapmayı gerektiriyor. Beynin gelişimini doğru sağlaması için çocukların gelişim dönemlerinde yediklerine dikkat etmeli.