BTKD'de yeni dönem

Güncelleme Tarihi:

BTKDde yeni dönem
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2011 23:53

Londra'nın etkin sivil toplum örgütlerinden Britanya Türk Kadınlar Derneği’nin (BTKD) genel kurulu yapıldı ve başkanlığa Maviş Fuchs getirildi.

Haberin Devamı

Troy Hotel'de gerçekleşen 10'uncu genel kurula yoğun bir katılım oldu. Genel kurulda yapılan seçimlerde divan kuruluna Nevran Ali (başkan), Canan Maxton (başkan yardımcısı) ve Aynur Diamond’un (sekreter) olarak seçildi. Divan kurulunun seçimlerinden sonra söz alan derneğin kurucu onursal başkanı Semiha Todd, geçmiş başkan ve yönetimlere teşekkür etti.

2 ADAY YARIŞTI
Faaliyet raporu ve mali raporların oybirliğiyle aklanmasından sonra, başkanlık seçimine gidilen genel kurulda başkanlığa Gönül Cilasun ve Maviş Fuchs aday oldular. Adaylardan en fazla oyu alan Fuchs, kurumun yeni başkanı oldu. Daha sonra yönetim kurulu seçimi yapıldı. Yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Mihrişah Safa, Esra Dillon, Itır Sökmen, Aynur Gökyıldız, Şazimet İmre, Handan Sadıkoğlu, Sevgül Özkor, Çiler Abu Saud ve Banu Sarısözen.

Yeni başkan Maviş Fuchs, derneğin kurulduğundan bugüne kadar çok başarılı çalışmalara imza attığını, özellikle doğal felaket, eğitim konularında başta Türkiye olmak üzere çok sayıda yere bağışta bulunulduğunu, bunu yeni yönetimle devam ettireceklerini belirterek, "Türk kadınını hem İngiltere’de tanıtmayı, hem de Türk kadınları arasındaki dayanışmayı geliştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Toplantıda, BTKD’nin bağışta bulunduğu Erzurum’un Aziziye ilçesi Demirgeçit İlköğretim Okulu'ndan gelen teşekkür plaketi, Servet Hassan ve yönetim kurulu üyelerine takdim edildi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!