Brüksel'de İstanbul'u anlattılar

Güncelleme Tarihi:

Brükselde İstanbulu anlattılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2008 21:40

İstanbul Merkezi Brüksel'in düzenlediği "Dünde Ve Bugünde Gezinmek" adlı panele katılan ünlü yazarlar Jhon Freeley ile Jessica Lutz, İstanbul'u farklı bir açıdan anlattılar.

Haberin Devamı

İstanbul Merkezi Brüksel'in düzenlediği "Dünde Ve Bugünde Gezinmek" adlı panele katılan ünlü yazarlar Jhon Freeley ile Jessica Lutz, İstanbul üzerine yazdıkları "İstanbul’da Gezinmek, İstanbul’un yüzleri iki kıta arasındaki şehir hakkında hikayeler" kitapları hakkında bilgi verip dinleyenlere İstanbul'u farklı bir açıdan yaşattılar.
İstanbul Merkezi Brüksel Yönetim Kurulu Başkanı Tulğ Gümüştekin'in, Avrupa Birliği-Türkiye Karma Parlamento Eşbaşkanı Joost Lagendijk ile çok sayıda yabancı davetlinin katıldığı panele katılan ünlü yazar Jhon Freely, "40 yıldır İstanbul'da yaşıyorum. Evliya Çelebi misali İstanbul'u dolaşmak ve İstanbul ile ilgili bir şeyler anlatmak benim için en büyük ödül. Bu kitapta İstanbul'u gezmeye hazırlananlarla birlikte İstanbul'u geziyoruz. Eski eserleri tanıyoruz, eserlerin tarihteki yerini öğreniyoruz. Ayrıca İstanbul'da yaşamış tarihi misyonu olanları da okuyucuya tanıtıyoruz. Yani dün ile bugün buluşturuyoruz. İstanbul'da Gezinmek kitabı bir şehir rehberi, hedef kitlesi ise yabancılar" dedi.

İstanbul'un yüzleri
25 yıldır İstanbul'da yaşayan yazar Jessica Lutz ise İngilizce olarak yazdığı "İstanbul'un Yüzleri, İki kıta arasındaki şehir hakkında hikayeler" adlı kitabı ile İstanbul'a farklı bir hizmet sunduğunu belirterek, "Bu kitap ise sadece bir şehir rehberi değil, görülecek, gezilecek yerler ile ilgili hikayelerle dolu muhteşem kente yönelik bir yoldaş. Hikayeler ayrıca sadece binalar, yollar ve mekanlarla ilgili değil, hepsinde öne çıkan insan ile ilgili. Bu insanlardan bazıları, burada yaşadığım yıllar boyunca kalbimde farklı bir yer kazandı. Onlarla güldüm ve onlarla ağladım. Umuyorum bu kitaptaki hikayeler gönlümü kaptırdığım bu şehir için bir portre oluşturur" dedi.
Panel sonrası İstanbul Merkezi Brüksel Yönetim Kurulu Başkanı Tuluğ Gümüştekin, yazar Jhon Freely ile Jessica Lutz’a Türk işi çini tabak hediye edip, onurlarına bir resepsiyon verdi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!