Brühl’li minikler okullara camiden dualarla uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Brühl’li minikler okullara camiden dualarla uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2024 14:12

Almanya’da yeni eğitim sezonunun başlamasıyla birlikte, anaokulunu bitirip ilkokula başlayacak çocuklar için camilerde geleneksel hale gelen uğurlama programları düzenleniyor. Türk toplumunun yoğun yaşadığı Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde, okulların açılmasıyla birlikte camilerde düzenlenen Bed-i Besmele (Dua) programlarıyla çocuklar okula uğurlanıyor.

Haberin Devamı

KÖLN bölgesinin en büyük ikinci camisi olan, 7 kubbeli IGMG Brühl Camii, bu yıl on birincisi düzenlenen dua etkinliğiyle çocukları okula dualarla gönderdi. Brühl Camii Eğitim Başkanlığı tarafından organize edilen programa 43 öğrenci, aileleri ve cami idarecileri katıldı. Özel programda çocuklar, salavatlar eşliğinde cami içine alındı. Program, cami imam-hatibi Mustafa Yanar Hoca’nın Kur’an tilaveti ve Eğitim Başkanı Hamza Aydın’ın selamlama konuşmasıyla başladı.

Brühl’li minikler okullara camiden dualarla uğurlandı

Brühl’li minikler okullara camiden dualarla uğurlandı

Brühl’li minikler okullara camiden dualarla uğurlandı
‘BU TOPRAKLARDAKİ İSTİKBALİMİZ BU YAVRULARIMIZ’
Bed-i Besmele programında velilere hitap eden cami dernek başkanı Mehmet Kara, “Bu yavrularımız her ne kadar sizlerin evlatları olsa da, Allah’ın sizlere emanetidir. Bu emanetlere sahip çıktığımız, onları emanet sahibinin rızasına uygun olarak yetiştirdiğimiz takdirde, bu topraklardaki istikbalimiz ve güvencemiz olacaklardır. Şu an karşımızda oturanların; yarınların idarecileri, doktorları, hakimleri, öğretmenleri, imam-hatipleri olduğunu bilerek, onlara sevgimizi ve ilgimizi gösterelim” diye konuştu. Başkan Kara, konuşmasının sonunda okula başlayan bütün çocuklara başarılar diledi. Brühl Camii Eğitim Başkanı Hamza Aydın, Bed-i Besmele etkinliğinin amacının, çocuklara okulu sevdirmek ve okulda başarılı olmaları için toplu dua etmek olduğunu ifade etti. Aydın, velilere evde çocuklarla mümkün olduğunca karma dil kullanmak yerine, ana dil Türkçeyi düzgün konuşmalarını tavsiye etti. Program, çocuklara işlerini kolaylaştıracak anahtar Besmele ve birer hediye takdimi yapılmasının ardından, toplu dua ile sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!