Bremen “Türk kökenli vekil” şampiyonu

Güncelleme Tarihi:

Bremen “Türk kökenli vekil” şampiyonu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2011 16:52

Bremen'de yapılan eyalet seçimlerinde SPD'nin yedek listesinde olan Sanem Erdinç'in SPD'nin eyalet hükümetinde yer alacak dört milletvekilinin listeden çıkmasıyla parlamentoya girmesi kesinleşti. Böylece Almanya'nın en küçük eyaleti 9 Türk kökenli vekil ile Bremen Türk kökenli vekil açısından Almanya'da bir numara oldu. Bremen'i 8 vekil ile Berlin izliyor.

Haberin Devamı

Bremen'de Pazar günü yapılan eyalet seçimlerinde sayımların bitmesiyle bir Türk kökenli vekilin daha parlamentoya girmesi kesinlik kazandı. SPD listesinin yedek listesinde ilk sırada olan 28 yaşındaki Sanem Erdinç, 4 milletvekillinin Yeşiller ile kurulacak eyalet hükümetinde senatör olacağı belirlenmesi üzerine yedek listeden milletvekili olacak dört yedek listedeki isim arasında. Sanem Erdinç için Bremen'de parlamentoya girmeyi başaran Türk kökenli sayısı 9'a yükseldi. 6'sı SPD'den, 2'si Yeşiller'den ve 1'i Sol Parti'den olmak üzere 9 Türk kökenli milletvekilinin yeni yasama döneminde görev yapacağı Bremen Eyalet Parlamentosu aynı zamanda Almanya'nın en çok Türk kökenli vekil sayısına sahip Berlin'i geçecek. Bilkay Öney'in Baden-Wüürtemmberg'de bakan olmasıyla Berlin'de Türk kökenli vekil sayısı 8'e düşmüştü.

ÇOK MUTLUYUM
Hürriyet'e konuşan hukukçu Sanem Erdinç, milletvekili olacağını dün (Cuma) sabahı partiden gelen telefonla öğrendiğini söyleyerek, “Partiden arayıp tebrik ettiler. Yedek listeden üç arkadaşla birlikte bende parlamentoya gireceğim. Prosedür gereği hükümet kurulduğunda senatör olan vekiller milletvekillerinden istifa edecek ve yedek listede bulunan bizler milletvekilli olacağız” dedi.

Seçim kampanyasında çok yoğun bir tempoda çalıştığını ve şimdi bunun meyvasını almanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Erdinç, Türk kökenli vekiller arasında en genci. Erdinç, parlamentoda özellikle gençler için çalışmalar yapmak istediğini belirterek, “Gençler parlamentolarda yer alarak, siyasette kendilerini göstermeli. Daha önce Woltmershausen İlçe Belediye Meclisi'nde görev yaptığım için siyaset tecrübem var. Başta Türk kökenliler olmak üzere beni destekleyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

BREMEN EYALET PARLAMENTOSU'NA GİREN TÜRK KÖKENLİLER
SPD: Mustafa Güngör, Emin Şükrü Şenkal, Ruken Aytaş, Mehmet Ali Seyrek, Ali Gürlevik, Sanem Erdinç. Yeşiller: Sülmez Doğan, Mustafa Kemal Öztürk.
Sol Parti:Cindi Tuncel

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!