Bremen’de ‘Gençlerin Gecesi’

Güncelleme Tarihi:

Bremen’de ‘Gençlerin Gecesi’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2012 14:06

ALMANYA’nın Bremen kentinde her yıl düzenlenen ‘Nacht der Jugend’ (Gençlerin Gecesi), bu yıl Bremen’nin 700 yıllık tarihi Belediye Sarayı’nda gerçekleşti.

Haberin Devamı

Politikacıların, gençlerin ve öğretmenlerin katıldığı organizasyonu Dr. Helmut Hafner ile Ercan Taner yaptı.

9 Kasım 1938’de Yahudilere yönelik başlatılan soykırımı hatırlatmak ve soykırımda hayatını kaybedenlerin acılarını paylaşmak amacıyla düzenlenen etkinlik, günümüzde entegrasyon gecesine dönüştürüldü.

Gençlerin ve öğretmenlerin katıldığı gecede dans gösterileri, müzik sunumları ve konuşmalar yapıldı, gençlere yönelik faaliyet gösteren kurum ve derneklerin sergileri yer aldı.

15 YILDIR KUTLANIYOR
Bremen Belediyesi’nde görevli siyasi bilimci Ercan Tamer, gecenin asıl amacının değişik toplumlardan gelen gençleri kaynaştırmak olduğunu söyledi.

Tamer, “Bu gecede hem uyum var hem anma. 15 yıldır düzenli olarak kutlanan bu geceye gençler büyük ilgi gösteriyor” diye konuştu.

TÜRK KIZLARI BÜYÜLEDİ
‘Hatırlatmak Yeterli Değil’ sloganıyla düzenlenen gecede, aralarında Türk gençlerinin de bulunduğu çeşitli dans grupları sahneye çıkarak şov yaptı. Gecede en renkli ve hareketli gösteriyi aralarında Ebru Öksel ile Kader Öksel’in de yer aldığı Daubleu T.F grubu yaptı.

Alman, Rus, Hollandalı, Afrikalı ve Türk gençlerinden oluşan grup, “İşte uyum budur” dedirtti. Gecenin sunuculuğunu ise Feleknas Uçan yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!