Breivik'in cezaevi değiştirildi

Güncelleme Tarihi:

Breivikin cezaevi değiştirildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2012 16:38

NORVEÇ'te 22 temmuz 2011 tarihinde, hükümet binalarına bombalı, Utoya adasındaki Sosyal Demokrat Parti Gençlik Teşkilatı kampına silahlı saldırıda bulunarak, aralarında Türk kızı Gizem Doğan'ın da bulunduğu 77 kişiyi öldüren Anders Behring Brevik'in kaldığı cezaevi değiştirildi.

Haberin Devamı

Norveçli yetkililer, Breivik'in kaldığı cezaevinde gardiyanlarla sammiyetini arttırmaması ve güvenlik nedeniyle katliamın yıldönümüne bir gün kala, pazartesi günü başka bir cezaevine nakledildiğini bildirdiler.

Brevik'in kaldığı İlla cezaevinde 3 odalı özel bir koğuş oluşturulmuş ve cezaevinden kaçmaması için 20 kişilik personel görevlendirilmişti. Brevik, kaldığı İlla cezaevinde, bir gardiyanla yalnız kalmaması için sürekli en az iki gardiyanın gözetimi altında oluyordu. İlla Cezaevi Müdürü Knud Bjarkeid, Breivik'in başke bir cezaevine nakledilmesinin gerekçesini açıklarken,

"Breivik'in hiç bir zaman tek bir gardiylanla yalnız kalmaması ve gardiyanlarla samimiyet kurmaması için uğraştık. Ayrıca aynı cezaevinde kalmasının, cezaevinin güvenlik şartlarını öğrenip kaçmayı deneyebileceği rizikosu gözönüne alınarak, değişik cezaevlerinde tutulmasının daha doğru olacağı düşünüldü. Brevik Skien cezaevine nakledildi. Orada da onun için özel koğuş inşa edildi. Nakil işlemi uzun süredir planlanıyordu.Yeni cezaevinde hem personel, hem de imkanlar konusunda çok iyi hazırlık yapıldı" dedi.

Brevik hakkında verilen cezanın, hapis cezası mı, yoksa tedavi cezası mı olacağı 24 Ağustos'da açıklanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!