Brçko Bölgesi’nin Valisi görevden alındı

Güncelleme Tarihi:

Brçko Bölgesi’nin Valisi görevden alındı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2011 16:11

Bosna-Hersek’in Brçko Bölgesi’nin Valisi Dragan Payiç, meclis kararıyla görevinden alındı.

Haberin Devamı

Brçko Bölgesi Meclisi’nin dünkü toplantısında bağımsız milletvekili Radoslav Bogiçeviç’in teklifi üzerine, meclis toplantısının gündemine Brçko Bölgesi Valisi Dragan Payiç’in ”çıkar çatışması” gerekçesiyle görevden alınması getirildi. Meclisin bugünkü toplantısında Payiç’in görevden alınması için yapılacak oylama öncesi Sırp ve Hırvat milletvekillerinden 31’i salonu terk etti. Salonda kalan 17 milletvekili ise Payiç’in görevden alınması yönünde oy kullandı.

Brçko Bölgesi Meclis Başkanı Esad Atiç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Vali Payiç’in görevden alınması için yapılan oylama sırasında salonda her üç milletin (Boşnak, Sırp ve Hırvatlar) temsilcilerinin bulunduğunu, bu nedenle oylamanın yasalara uygun olarak yapıldığını söyledi.

Atiç, Vali Dragan Payiç hakkında yaklaşık üç ay önce ”çıkar çatışması” gerekçesiyle meclis tarafından soruşturma başlatıldığını, ancak kendisinin istifa etmemesinden ötürü bugünkü süreci hayata geçirdiklerini söyledi. Bosna Hersek Devleti, Federasyon ve Bosna Sırp Cumhuriyeti olmak üzere iki otonom yapıdan oluşuyor.

Ülkeye barışı getiren Dayton Barış Anlaşması’nda tarafların uzlaşamaması üzerine Brçko Bölgesi, uluslararası toplumun gözetimi altında doğrudan devlete bağlı bir yapıya sahip.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!