BOSTON’U KİM VURDU

Güncelleme Tarihi:

BOSTON’U KİM VURDU
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2013 11:37

ABD’de Boston Maratonu’nun finişinde biri çocuk 3 kişinin ölümüne, 130’ü aşkın kişinin yaralanmasına neden olan iki bombayı kimin koyduğu araştırılıyor. Polis dün bir evde arama yaptı.

Haberin Devamı

AŞIRI SAĞŞÜPHESİ: Önceki gün seslendirilen “Suudi şüphesi” dün yerini “Amerikan aşırısağının işi olabilir mi” sorusuna bıraktı. Vatanseverler Günü’ne denk gelen zamanlama, bu ihtimali güçlendiriyor.



İLK uluslararası Olimpiyat olan 1896 Atina Yaz Oyunları’nda koşulan maratonbüyük ilgi çekince, bu yarış türü ertesi yıl ABD’nin Boston kentindegelenekselleştirilmeye başlamıştı. O yıldan beri dünyanın kesintisiz koşulaneski maratonu unvanını elinde bulunduran Boston, önceki gün kana bulandı.117’nci Boston Maratonu’nun finiş çizgisine 30 metre kala ilk bombapatladığında yarış saati 4:09:44’ü gösteriyordu. Maratondaki festivalatmosferini aniden yok edip ortalığı savaş alanına çeviren ilk patlamanınardından ikinci bomba, 50 metre geride, 13 saniye sonra infilak etti. Biri 8yaşındaki bir çocuk olmak üzere 3 kişi öldü, 17’si ağır 176 kişi yaralandı.


UZAKTAN KUMANDA MI



Ortalama bir koşucu, 42.2 kilometrelik bu maratonu 4 saatte bitiriyor. Patlamaolduğunda, 23 bin 326 koşucunun ikisi Türk olmak üzere 17 bin 584’ü yarışıbitirmişti. Etiyopyalı atlet Lelisa Desisa Benti ise 2 saat 10 dakikadamaratonu bitirip birinci olmuştu. Maratona katılan Atlantalı atlet BrettAlison, uzaktan kumandalı bomba ihtimalini vurgulayarak, “Saldırının planlıolduğunu düşünüyorum, çünkü patlama kalabalık bir grubun yarışı tamamladığısırada meydana geldi” dedi.

DÜDÜKLÜ TENCERE BOMBASI



AP’nin haberine göre bombalar, 6 litrelik düdüklü tencerelerin içine metalparçaları, çiviler ve bilyeler konarak yapılmış ve yere bırakılan siyah sporçantaların içine gizlenmiş. ABD Donanması askerleri ve polis özel timi SWATüyeleri bölgedeki iki şüpheli paketi de fünyeyle patlattı, ama bunlardan bombaçıkmadı. JFK Kütüphanesi’nde aynı saatlerde çıkan yangının da saldırılarla ilgisi olmadığı açıklandı.

OBAMA: YAPANI BULACAĞIZ



İlk yorumlarda yeni bir “11 Eylül” endişesi dile getiriliyordu. Saldırıdayaralanan bir Suudi öğrenci, polis sorgusunun ardından serbest bırakıldı.Polisin Boston banliyölerinden Revere’de bir evde dün arama yaptığı açıklandı.



ABD Başkanı Barack Obama dün ilk kez olayın bir terör saldırısı olduğunudoğruladı ve “Bombalar masum sivilleri hedef almak için kullanıldığı zaman bubir terörist eylemdir. Şu anda bilmediğimiz, bunun iç veya dış bir teröristörgüt tarafından planlı mı yapıldığı, yoksa art niyetli bireysel eylem mi olduğu” dedi.





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!