Bombalı çantada saç teli bulundu

Güncelleme Tarihi:

Bombalı çantada saç teli bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2013 17:20

Bonn'daki tren garında 10 Aralık'ta ele geçirilen bomba yüklü çantayla ilgili Alman gazetelerinde çıkan haberler kafaları iyice karıştırdı. Çantanın içinde açık tenli, Avrupa veya Kuzey Amerikalı bir şahsa ait saç teli bulunduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Bonn kentindeki Merkez Tren Garı'nda bir ay önce mavi renkli bir el çantası içinde patlamaya hazır vaziyette bırakılan bombayla ilgili yeni bulgu ve iddialar ortaya atıldı.

Die Welt gazetesi, bombanın yerleştirildiği spor çantası içinde açık tenli birine ait saç teli bulunduğunu, bunun Avrupa veya Kuzey Amerikalı bir şahsa ait olabileceğini yazdı.

Söz konusu saç telinin bombacı şahsa ait olabileceği üzerinde durulurken, saç telinin DNA analizi için yeterli olup olmadığı araştırılıyor.

Öte yandan Frankfurter Allgemeine Sonntagzeitung (FAS) ise, tahrip gücü yüksek bomba düzeneğinin fünyesi bulunmadığı için patlayıcı durumda bile olmadığını öne sürdü. Uzmanlar daha önce yaptıkları açıklamada, bombanın konstrüksiyon hatası nedeniyle patlamadığını açıklamışlardı.

NELER YAŞANMIŞTI?
10 Aralık sabahı Bonn Merkez Tren Garı'ndaki 1 numaralı perona bırakılan mavi renkli el çantasının içinde boru tipi bomba olduğu belirlenmişti.

Bir borunun üzerine kablolara bağlı saat ile yapılan düzenek, bomba imha ekiplerince etkisiz hale getirilmişti. Perondaki demir bankın altında bulunan bombalı çantayla ilgili polis ilk etapta Somali kökenli iki kişiyi gözaltına almış, ancak kısa bir süre sonra serbest bırakmıştı.

Daha sonra 14 yaşındaki bir görgü tanığının ifadesi doğrultusunda siyahi bir kişinin robot resmi hazırlanıp basına dağıtıldı. Tüm dikkatler siyahi görünümlü kişiye yoğunlaşmışken, bu kez olayın meydana geldiği Bonn tren garındaki MC Donalds’ın güvenlik kameralarından söz konusu çantanın açık tenli ve sakallı biri tarafından taşındığı belirlendi.

Soruşturmayı yürüten Köln Polisi, sakallı bu kişinin yanı sıra, daha önce robot resimle aranan siyah tenli kişiyi de görgü tanığı olarak arıyor. Video kameralarına yakalanan kişinin olay günü saat 12.49 sıralarında elindeki çantayla MC Donalds içinde dolaştığını tespit eden polis, bu kişinin daha sonra çantayı robot resimde aranan siyah tenli kişiye teslim etmiş olabileceği ihtimalini de göz önünde bulunduruyor. Federal Başsavcılığın soruşturmayı sürdürdüğü olayın İslami Terör Örgütü mensupları tarafından yapıldığı tahmin ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!