Boğaz’ın Prensi

Güncelleme Tarihi:

Boğaz’ın Prensi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2012 09:10

Alman İkinci Televizyonu ZDF’de her perşembe ekrana gelen ‘Notruf Hafenkante’ isimli polisiye dizide başroldeki polis memuru Tarık Çoban’ı canlandıran Serhat Çokgezen (28), setin kapılarını Hürriyet’e açtı.

Haberin Devamı

ZDF’de her perşembe saat 19.25’te ekrana gelen ‘Notruf Hafenkante’nin (Polis İmdat Hafenkante) başrol oyuncusu Serhat Çokgezen’in bir gün boyunca dizi çekimlerini izledik. Tarık Çoban isimli deli dolu ama meslek aşığı bir Türk polisi canlandıran Çokgezen, Türkiye televizyon seyircilerinin de tanıdığı bir sima. Düren’de doğup, önce Köln ardından İstanbul’daki TÜRBAK Konservatuvarı’nda oyunculuk eğitimi alan, tiyatroyla başladığı oyunculuk kariyerinde bir çok ülke ve kent dolaşan oyuncu, şimdilik Hamburg’a demir atmış.

HERKES EKİBİN PARÇASI
İç çekimlerin yapıldığı büyük stüdyoda beni karşılayıp, ekiple tanıştıran Çokgezen verilen arada “Abi mutlaka yemeğe katıl’’ diyerek beni setin catering ekibinin aşçıları Thomas Selling ve Anika Godow ile tanıştırıyor. Herkes, figüran Werner’den yönetmen Schmuckler’e kadar dahil, tam Alman tertibi sıraya geçip, bir karavanın içinde yemekleri servis eden Selling ve Godow’dan yemeklerini alıp, stüdyonun bir odasında yiyorlar. Serhat Çokgezen gibi karakoldaki polis memurlarını canlandıran diğer başrol oyuncuları Sanna Englund, Matthias Schloo, Rhea Harder, Janette Rauch ve Bruno F. Apitz, yönetmen Oren Schmuckler’in talimatlarını pür dikkat dinliyor. Tecrübeli yönetmen en küçük sahnenin çekimi öncesi en az 2-3 prova yaptırıyor.

Çekim başlıyor
Haydi Yallah

Tüm iç çekimlerin yapıldığı, bir bölümü polis karakolu, bir bölümü ise hastaneye çevrilen büyük bir stüdyoda verilen kısa arada Serhat’a ekip içinde bir lakabının olup, olmadığını soruyorum. Cevabı hazır, “Gülmek yok” diye uyardıktan sonra “Ben Erzincanlıyım ama dizide lakabım ‘Boğazın Prensi’. “Boğazın Prensi” başta yönetmen yardımcısı Oliver Liliensiek olmak üzere ekipte herkese bir kaç kelime Türkçe de öğretmiş. Çekimlere başlarken Liliensiek, Türkçe “Haydi yallah” diye komut verince kendimi tutamayıp gülüyorum. Ama tek gülen ben oluyorum, çünkü beşinci yıldaki diziye daha bir yıl önce katılmasına rağmen, tüm ekip Serhat’tan öğrendiği Türkçe kelimeleri özümsemiş. Çok klasik kaçacak ama yine de sormadan edemiyorum: “Serhat hangi filmleri, yönetmenleri beğeniyorsun?” İyi her filmi severek izlediğini söyleyen Çokgezen, “Ama Fatih Akın filmlerinin gerçekçiliği bir başka. Tüm filmlerini izledim, yazdığı kitabı da okudum. Ondan çok şey öğrenebileceğime inanıyorum” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!